„Unde mamele plâng” – film documentar, realizat de o studentă de la Jurnalism. Vino și tu la lansare

FJȘC, film documentar, Unde mamele plâng

Foto simbol: az616578.vo.msecnd.net

„Unde mamele plâng” este un film documentar, realizat de către o studentă de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova. Este vorba despre Olesea Curagău, studentă în anul III. 

Filmul a fost realizat sub îndrumarea profesorului Andrei Dumbrăveanu și va fi lansat în câteva zile, pe 18 aprilie, la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală.

„Scurtmetrajul relatează, prin imagini, documente și dialoguri cu persoane competente, istoria dramatică a cimitirului ostașilor din Primul Război Mondial, aflat în Chișinău, care a ajuns într-o stare dezastruoasă. Acolo zac osemintele a mii de tineri ostași: români, ruși, germani, francezi, cehi și alții. Lansarea filmului este dedicată Centenarului Unirii și Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor, în acest an, având genericul Patrimoniul pentru generația noastră”, spun organizatorii evenimentului.

Evenimentul are loc și în contextul desfășurării Expoziției „Prin Jertfă spre Înviere – monumente comemorative închinate eroilor reîntregirii neamului” (10 aprilie – 13 mai).

Evenimentul va începe la ora 14:00. Intrarea este liberă.

 

Previous Au fost desemnați câștigătorii Concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a II-a
Next JOB// Coordonator de proiect la Centrul de Asistență Socio-Medicală la Domiciliu „CASAMED”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *