DESCOPERĂ PICTURA PE MĂTASE ÎMPREUNĂ CU TATIANA VOLOH

Pictură, Artist, Tatiana Voloh,

De la începutul timpurilor pictura a reprezentat una dintre manifestările fundamentale a artei. Împreună cu Tatiana Voloh călătorim în China Antică pentru a cunoaște tehnica picturii pe mătase. Tehnica picturii pe mătase este o metodă excelentă de manifestare a creativității, materialul fiind imprevizibil, dar oferind posibilități nemărginite.

Tatiana urma să se înscrie la facultatea de drept, însă pasiunea pentru artă a motivat-o să își urmeze visul. Aptitudinile artistice ale acesteia au fost moștenite de la bunici, care practicau meșteșugăritul.

Artista ne povestește despre o metodă numită tehnica rece. Primul pas este transpunerea schiței pe stofă. Urmează efectuarea unui contur dintr-un amestec numit rezerv, partea un pic mai neplăcută. Tatiana se inspiră atât din istoria artei, mai ales a celei antice, cât și din arta contemporană. Cum menționează tânăra, drept inspirație ii pot servi poezia, situații din viață, tot ce o înconjoară.


Pictorița folosește elemente tradiționale românești stilizate în lucrările sale, creând o combinație unică de stiluri și culturi. Operele acesteia au fost expuse la diverse expoziții individuale sau de grup, la nivel național și internațional.

Pentru mai multe detalii vă propunem pentru vizionare interviul artistei AICI.

Text: Andreea Dudulica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ia parte la jocul intelectual Pub Quiz și petrece timpul util
Next Participă în concurs pentru decorarea cu picturi murale a galeriei pasajului subteran din bd. Constantin Negruzzi
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 8 =