Află de la participanți cum a decurs tabăra de vară FINedu


În perioada 25-30 iulie 2022, cu suportul Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu American Chamber of Commerce in Moldova, Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, FINedu a organizat o tabără de vară pentru 60 de copii din toată țara. Scopul acesteia a fost să-i ajute pe participanți să înțeleagă mai bine ce sunt finanțele și cum pot fi utilizate cunoștințele despre finanțe în favoarea noastră și a întregii societăți.

Nu este disponibilă nicio descriere.


Proiectul este dedicat tinerilor și tinerelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani și s-a desfășurat la centrul de odihnă și creație F’Estival, în inima Codrilor.

Află mai multe despre tabăra FINedu chiar de la cei prezenți:

„Activitățile mele preferate au fost jocurile de seară. Toate. Toate activitățile de grup și, mai ales, starturile vesele, care ne-au ajutat să ne cunoaștem mai bine și să ne conectăm. Sper sincer să mai trăiesc astfel de experiențe în cadrul programului”, ne împărtășește Vlada Benzin, participantă în cadrul FINedu Summer Camp.

Nu este disponibilă nicio descriere.

„Cât despre procesul de aplicare, acesta a fost unul destul de simplu. Fiecare din noi am completat un formular în care am răspuns la mai multe întrebări despre noi şi personalitatea noasta, cum ar fi: 2 cele mai mari realizări ale noastre, motivaţia noastră pentru a aplica la FINedu Camp 2022 sau 2 cărţi preferate. Astfel, în baza acestui formular, echipa de organizatori a putut afla câte ceva despre noi şi a selectat cele 60 de persoane norocoase ce au avut posibilitatea de a lua parte la tabără”, ne comunică Stelian Cujbă, participant în cadrul taberei.

Nu este disponibilă nicio descriere.

„FinEdu Camp 2022 a fost o experiență deosebită, întrucât pe lângă abilitățile soft pe care le-am dezvoltat, precum lucrul în echipă și gândirea critică, am reușit să îmi extind orizonturile în lumea finanțelor. Explorând domenii ca finanțele publice, corporative și personale, mi-am format o idee mai clară despre cum lucrează economia la nivel macro, care sunt entitățile ce se ocupă de gestionarea banilor în Republica Moldova și ce presupune activitatea de antreprenor.

De la impozite până la investiții, am primit sfaturi despre cea mai optimă cale pentru a-mi monitoriza bugetul personal. Tabăra FinEdu a creat oportunitatea de a învăța de la traineri cu experiență și cunoștințe vaste în domeniul finanțelor într-un mediu propice pentru studiu, prin metode interactive.

Conceptul FinEdu Camp este unul de apreciat, fiindcă acesta include atât educarea financiară a tinerilor, cât și dezvoltarea unui set de abilități a acestora prin care să poată lua decizii corecte și informate în domeniul economic”, afirmă Patricia Nistor, participantă la tabără.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

 Reporteră Youth.md: Valeria Berestean

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program de internship la Purcari Wines. Vezi pozițiile vacante pentru care poți aplica!
Next Unde să îți păstrezi economiile?
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =