Un nou proiect pentru sudul Moldovei: Activizarea Tinerilor și Cetățenie Responsabilă


proiect pentru tineri sudul md

Datorită sprijinului SlovakAid, echipa AMOG 21 lansează un nou proiect „Activizarea  Tinerilor și Cetățenia Responsabilă 21” în luna noiembrie a acestui an. Proiectul cuprinde  sudul Moldovei și va deveni o platformă pentru interacțiunea societății civile și a autorităților  publice, pentru stimularea creșterii tinerilor activi, formarea relațiilor de parteneriat. 

Îmbunătățirea funcționării societății civile și implicarea sa în procesele decizionale la  nivel local va fi o sarcină primordială a acestui proiect.

Această sarcină va fi realizabilă prin: 

  • Susținerea cetățenilor activi în zonele mai puțin dezvoltate din sudul Moldovei. Vor fi create  5 inițiative locale în diferite regiuni (Găgăuzia, Taraclia, Basarabeasca și Cahul) pentru  soluționarea problemelor actuale ale comunităților locale. 
  • Activarea a 20 tineri,fete și băieți activi cu ajutorul educației informale. Împreună cu experții  internaționali sunt identificate principalele domenii de instruire: procesul decizional, scrierea  de proiecte și voluntariatul. 
  • Schimbul de experiență a 60 de tineri lideri în construirea și dezvoltarea comunităților lor.  Forumul nostru tradițional Național al Tinerilor Lideri va cuprinde atît nordul, centrul, cît și  Sudul Moldovei, cît și Transnistria. 
  • Unificarea sectorului civil, mediul de afaceri și autoritățile publice. Aplicația interactivă  dezvoltată va servi ca un centru de informare axat pe inițiative, evenimente locale, schimbul  de experiență, crearea unui parteneriat între organizații și beneficiari într-o platformă online. 

Organizația „Tinertul Găgăuziei” pe parcursul a 4 ani, începând cu anul 2016, își  desfășoară activ activitatea în domeniul politicii de tineret. Acest proiect este o continuare a proiectului Activizare a Tineretului și Cetățenie Responsabilă. Sprijinul financiar alocat în valoare de 99 840 de euro de la SlovakAid permite realizarea Asociației Obștești „Tineretul Găgăuziei” în parteneriat cu Asociația pentru Politică Externă din Slovacia (SFPA) noi abordări  pentru intensificarea sectorului civil. 

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Acceleratorul XY oferă fetelor și femeilor oportunitatea de a-și dezvolta o afacere
Next Participă la conferința Moldova IGF 2020
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 16 =