Interviu // Cunoaște-o pe Ana-Maria Tomov, cea care a coordonat echipa Reporteri Youth.md


Ana-Maria este o tânără aflată la ultima ei etapă de liceu, o persoană activă și dornică de a se implica, lucru pe care l-a făcut și în echipa Youth.md. De curând, a încheiat activitatea în calitate de coordonatoare a echipei de reporteri. Te invităm să citești despre ce spune ea despre timpul petrecut aici și impactul pe care l-a avut organizația asupra ei.

De ce Youth? Ce te-a determinat să alegi echipa noastră?

De Youth am aflat prin intermediul unei colege din şcoală. O urmăream pe site-urile de socializare şi aşteptam cu nerăbdare să văd cât mai multe postări legate de ce face ea în acest ONG. La un moment dat, am decis că vreau şi eu să fac parte din Youth. O platformă educațională pentru tinerii din Republica Moldova, care te face să ieşi din zona de comfort, care susține voluntariatul şi arată bine în CV. Am aplicat în cadrul recrutărilor cu marea speranţă de a fi acceptată şi am fost cea mai fericită când am aflat răspunsul.

Cu ce realizare din cadrul Youth te poți mândri și de ce ?

Realizarea cea mai mare e că după aproape jumătate de an de activitate, am devenit coordonator al echipei de Reporteri. Ştiam că vreau mai mult de la mine şi că o să progresez doar dacă muncesc mult. E important să-ți placă ce faci şi să o faci din suflet, după, realizările vin pe rând. 

Cum te-ai simțit în echipă ?

De la prima întrunire cu toată echipa am simţit că aparţin acelui loc. Colectivul e atât de open-minded şi prietenos, nu ai cum să te simți singur sau de prisos. Te simţi minunat şi important, când ştii că contribui la schimbare, iar Youth e schimbare în societatea noastră.

Cum ai descrie un voluntar Youth.md ?

Un voluntar Youth e o persoană implicată, prietenoasă, harnică şi responsabilă. Valorile cheie pe care le cultivă în organizaţie sunt empatia şi respectul, valori pe care le menționează voluntarii la fiecare şedinţă.

Ce sfaturi ai oferi nou-veniților ?

Un prim sfat e să aibă încredere în propriile forţe, să vrea mai mult de la sine şi să muncească ca să obțină ce-şi doreşte. Desigur, să iasă din zona de confort şi să fie curios. Pare banal, dar, de fiecare dată când ceva nu înțelege sau se simte confuz, trebuie să întrebe, să spună şi să manifeste interes. Doar aşa va găsi răspunsuri şi va avea o experiență nemaipomenit de memorabilă!

Numește câteva lucruri pe care le asociezi cu Youth ?

Youth = muncă, multă muncă şi suflet. Organizaţia e precum un copil mic care are nevoie de dragoste, grijă şi atenţie, care vrei să crească mare şi de succes, dar ca să facă asta, are nevoie de părinţi, adică de voluntari, care să îl conducă şi să îi ofere o educație aleasă.

De ce trebuie să țină cont un reporter bun ?

Un reporter bun trebuie să țină cont de sfaturile celorlalți co-echipieri, să balanseze creativitatea cu realitatea şi să ştie cum să abordeze oamenii. Când are nevoie de ajutor, să nu-i fie frică să vorbească. Disciplina şi responsabilitatea sunt primordiale. 

Întrebare bonus: Dacă ai avea posibilitatea și timpul la dispoziție, ai pune pe „replay” momentele petrecute aici ca voluntar ?

Răspunsul e da şi nu. Aş vrea să dau replay ca să simt din nou emoțiile pe care le aveam pe tot parcursul şedințelor sau ale interviurilor, dar, în acelaşi timp, consider că Youth a fost o etapă din viața mea care m-a disciplinat şi care trebuie să rămână amintire. Nu cred că dacă aş face click pe butonul reluare aş putea să retrăiesc exact aceleaşi sentimente. Echipa mi-a conturat personalitatea, sunt recunoscătoare pentru prezent şi pentru momentele create acolo!

Îi dorim succes Anei-Maria în ceea ce face, iar pentru a afla despre experiențele altor voluntari de la noi, vizitează pagina de Facebook sau Instagram Youth.md!

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Conferința AgTech pentru digitalizarea agriculturii revine
Next Târgul de Cariere pregătește o nouă ediție! Vezi când va fi în Chișinău
Cristina Vasciuc
About the author

Cristina Vasciuc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 14 =