Top 5 recomandări de cărți pentru sfârșitul verii


O carte bună are puterea de a ne transpune într-o lume fascinantă, în care să trăim, alături de personaje, fiecare eveniment în parte și să simțim în profunzime fiecare emoție. Prin urmare, iată ce cărți nu trebuie să ratezi. 

În acest articol vei găsi cărți de suflet, cărți care-ți vor fura  multe nopți, cărți care îți amintesc de persoane dragi sau locuri de poveste. Dar, s-ar putea să descoperi cu uimire și alte cărți pe care le vei savura cu aceeași plăcere.

Delia Owens

Acolo unde cântă racii

Ani de-a randul, Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord, a fost bântuit de zvonuri nelamurite despre Fata Mlaștinii. Așa se face că, spre sfârșitul anului 1969, când frumosul Chase Andrews este găsit mort, localnicii o bănuiesc pe Kya Clark, cea pe care ei o numesc Fata Mlaștinii. Însă Kya nu e cum umbla vorba.

Sensibilă și inteligentă, ea a supraviețuit ani în șir, singură, în pustietatea mlastinii, casa ei, găsind prieteni printre pescăruşi și lecții de viață printre nisipuri. Și a venit vremea când ea tânjeşte după apropierea semenilor, după dragoste. Cand doi tineri din oraș se lasă atraşi de frumusețea sălbatică a fetei, Kya se simte tentată de perspectiva unei vieți noi, fără măcar să se gândească la ce-ar putea să-i aducă viitorul.

 De veghe în lanul de secară de JD Salinger

Cartea De Veghe în Lanul De Secară, scrisă de J.D. Salinger, detaliază două zile din viața lui Holden Caulfield, în vârstă de 16 ani, după ce a fost dat afară de la școală. Derutat, Holden caută adevărul și trăiește o stare de revoltă împotriva lumii adulților. Astfel devine epuizat și instabil din punct de vedere emoțional.

Povestea slujitoarei de Margaret Atwood

Într-o America dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, avand roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o casă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblatoare”, iar Offred face parte din prima lor generatie.

Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduieşte să-și reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea cand avea o familie și o viață normală și încearcă să se resemneze pentru a supraviețui în ingrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încalcate, chiar și de către cei care le-au instaurat.

Povestea Slujitoarei este o distopie sumbra si un roman rascolitor, considerat de mulți capodopera scriitoarei canadiene.

Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde

Basil Hallward picteaza intr-o buna zi portretul tulburator al lui Dorian Gray. Doar ca, odata cu trecerea timpului, tanarul din tablou imbatraneste, pe cand modelul lui, Dorian, ramane neschimbat.

Fiecare fapta, fiecare an trecut lasa pe chipul pictat inca un semn, fara ca acest amanunt sa fie cunoscut de ceilalti; doar creatorul lui, Basil Hallward, stie, iar pentru aceasta e ucis de Dorian Gray. Acesta din urma va ajunge si el la confruntarea fatala cu reflexia sa pictata si va sfarsi, imbatranit fara veste, victima misterioasa a imaginii din tabloul pe care atat l-a pretuit.

Ferma animalelor de George Orwell

Cand animalele de la ferma își alungă stăpânul bețiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare muncește peste program, astfel productivitatea crește și, pentru moment, gurile sunt satule. Regulile de aur ale colectivității vor fi înscrise cu litere uriașe pe un hambar: toate animalele sunt egale, nici un animal sa nu bea alcool, să nu poarte haine, să nu doarmă în pat, să nu-și ucidă semenii.

Dar nu trece mult până când porcii preiau conducerea fermei și se bucură de privilegiile puterii. Punctul culminant, o subtilă ironie la adresa regimului comunist, poate fi înțeles fie și numai din ultima regula care mai rămâne înscrisă pe hambar: „Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decat altele”.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous America House Chișinău - How to: Modeling 101 | Master Class
Next Sfaturi de amenajare a mobilei în sufragerie
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply