Skincare – sfaturi pentru o piele sănătoasă


Îngrijirea pielii este importantă nu doar pentru aspect. Fiind cel mai mare organ pe care îl avem, pielea este esențială pentru sănătatea noastră. Astfel, corpul nostru poate într-adevăr beneficia în urma unei  rutini corecte de îngrijire a pielii. Află mai jos câteva sfaturi pentru a menține pielea sănătoasă.

1. Înlocuiește săpunurile puternice cu demachiante/geluri delicate

Folosirea unui săpun aspru cu un pH ridicat poate deteriora stratul exterior protector al pielii, care este încărcat cu proteine ​​hidratante și acizi grași. De asemenea, săpunurile standarte  provoacă acnee și inflamează fața. Acestea elimină uleiurile naturale produse de corp, ducând astfel la piele mai aspră și descuamată. Utilizarea altor produse de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele și loțiunile de față, care au pH echilibrat, pot preveni efectele dăunătoare ale săpunului.

2. Protejează-te de soare

Mulți oameni consideră că trebuie să se protejeze de soare doar în zilele însorite sau când pleacă în vacanță, ceea ce este complet greșit. Este necesar să ne protejăm pielea în fiecare zi, indiferent de activitatea pe care o facem sau mediul în care ne aflăm. Pielea noastră este menită să ne ofere protecție împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare, de aceea, chiar și în zilele înnorate, pielea noastră este susceptibilă la razele soarelui, ceea ce poate duce la cancer de piele și riduri pe parcursul timpului.

3. Evită fumatul

Toxinele din fumul de țigară dăunează colagenului și elastinei, care sunt componentele fibroase ale pielii, făcând ca aceasta să se mențină fermă și suplă. De asemenea, fără acestea, pielea poate deveni întărită și mai puțin elastică, generând astfel riduri mai profunde sau alte probleme.

4. Vitamine și suplimente

A fost demonstrat că multiple vitamine și suplimente îmbunătățesc aspectul pielii. Carotenoizii, împreună cu vitaminele C și E, protejează pielea de razele UV, în timp ce suplimentele care conțin colagen previn în unele cazuri apariția ridurilor. Prin asigurarea obținerii unei cantități suficiente de vitamine, pielea va fi mai sănătoasă și tânără. 

O bună îngrijire a pielii are într-adevăr numeroase beneficii. Pe lângă faptul că menținem un aspect frumos al acesteia, oferindu-ne mai multă încredere în noi înșine, avem astfel grijă și de sănătatea noastră, evitând anumite boli.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Reporter Youth.md: Nicoleta Catana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Aplică acum pentru a deveni un Tânăr Ambasador European!
Next Banii virtuali, în lista bunurilor sechestrate de către Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − five =