Stagiu // Comunicare și Promovare în cadrul la Fundația Startup Moldova


Fundația Startup Moldova (https://startupmoldova.digital/ro/) este o platformă multi-stakeholder care urmărește să stimuleze ecosistemul de startup-uri emergente din Moldova, oferind sprijin și resurse comunității și companiilor individuale care lucrează în direcția inovării în Moldova.

Fundația urmărește:

 • consolidarea ecosistemului startup-urilor locale;
 • facilitarea accesului la finanțare;
 • oferirea de sprijin și resurse pentru dezvoltarea și succesul inițiativelor startup;
 • derularea de programe educaționale pentru viitorii fondatori.

În această vară, Fundația Startup Moldova oferă oportunități de stagiu studenților din Republica Moldova.

Calendar: Programul de stagiu pentru studenți 2022 se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 august 2022. Datele și durata stagiului sunt flexibile, în funcție de programul universitar, disponibilitatea studentului și necesitățile Startup Moldova. Programul de lucru al stagiarului poate varia, dar este predominant part-time. Se acceptă program de lucru online în proporție de 50 %. Cu toate acestea, participarea în persoană la întâlnirile săptămânale a echipei, atunci când sunt programate, este necesară.

Compensație: Stagiile Startup Moldova nu sunt compensate. Orice student care participă la program nu este angajat al Startup Moldova.

Beneficiile nemateriale oferite de stagiu sunt:

– O scrisoare de recomandare + review pe Linkedin și experiență valoroasă de lucru în ecosistemul de startup-uri și inovație din Moldova;

– Contribuție financiară în valoare de maxim 150 euro/ persoană pentru achitarea unui curs online sau offline relevant pentru formarea personală și/sau profesională a stagiarului (suma va fi debursată direct în contul organizatorilor cursului ales de stagiar).

Îndatoriri și proiecte: Stagiarul va ajuta la efectuarea crearea de conținut și vizualuri ce urmează a fi postate pe platformele Startup Moldova, redactarea articolelor curente, furnizarea de traduceri pentru acestea și comunicarea cu comunitatea, după cum va fi necesar.

Eligibilitate: Pentru a fi eligibili să participe la Programul de stagiu pentru studenți, solicitanții trebuie să îndeplinească TOATE următoarele cerințe:

 • Specializarea la facultate să fie relevantă pentru call-ul la care stagiarul aplică.
 • Stagiarul trebuie să aibă următoarele cunoștințe și abilități: abilități creative și spirit cu inițiativă; capacitatea de a cerceta și de a face copywriting; abilități interpersonale și interculturale puternice; cunoaștere a pachetului Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook).
 • Nivel de engleză necesar: B2, bune cunoștințe de lucru (conversații despre subiecte familiare, documente complexe).
 • Vârsta minimă: Studenții trebuie să aibă cel puțin 18 ani în momentul participării la program.
 • Îndeplinește definiția de student: Solicitanții trebuie să fi absolvit studii medii și să fie înscriși într-o universitate sau altă instituție de învățământ acreditată.

Documente necesare:

 • Scrisoare de intenție (Se va indica motivația de a participa la programul de stagiu, așteptările de la program și beneficiile aduse de program la studiile curente sau în viitoarea carieră);
 • CV sau link către profilul complet de Linkedn.

Solicitanții interesați trebuie să trimită documentele enumerate mai sus la adresa de email: cplinschi@startupmoldova.digital. Vă rugăm să includeți „Intern on Communication and Promotion” în rândul subiectului.

Candidații preselectați vor fi contactați prin e-mail sau telefon și vor fi invitați la un interviu.

Termenul limită pentru aplicații: 25 mai 2022

Descoperă mai multe articole pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Elaborare model de incluziune socio-economică a femeilor supraviețuitoare violenței domestice
Next Startup Grind Chișinău // Provocările din e-commerce și viitorul domeniului
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =