Admiră frumusețea Iașului alături de Youth.md


Iașul este un oraș emblematic pentru România, cu un patrimoniu arhitectural care poartă și semnătura unor renumite nume străine. 

 În ultimii 10 ani, orașul celor șapte coline s-a dezvoltat semnificativ, mai ales prin investiții private, devenind astăzi un hub de business, cu prezența unor mari companii românești și internaționale, atrase de o forță de muncă tânără și talentată, provenită de pe băncile universităților locale.

Catedrala Mitropolitană din Iași 

Ideea construirii unei biserici monumentale aparține Mitropolitului Veniamin Costachi, hrisovul domnesc al lui Ioan Sandu Sturdza  privind lucrările de proiectare și construcție fiind actul de naștere al Catedralei Metropolitane. Însă, piatra de temelie și construcția propriu-zisă se datoreaza ravnei și ostenelilor mitropolitului Veniamin Costachi.

Catedrala Sfânta Maria Regină din Iași are o formă circulară, cu 24 de ogive și cu o cruce înaltă de 10 m în vârf, în partea centrală a cupolei. 

 Palatul Culturii

Palatul din centrul Iaşilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, este o îmbinare fericită a mai multor stiluri arhitecturale: neogotic, romantic și neobaroc. Marcând puternic arhitectura vechii capitale a Moldovei, Palatul s-a impus ca o adevărată efigie încă de la apariţia ei în peisajul urbei.

Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru Youth.md

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela
Autorul Pozelor FVD: Daniela Moraru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Puterea de convingere: cea mai inteligentă armă
Next Află care sunt cele mai frumoase locuri din Moldova
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =