Top 5 cărți de citit vara aceasta


Atât de multe povești, atât de multe personaje care ne-au marcat, autori pe care nu îi vom uita. Vom vorbi despre acele cărți care ne-au marcat adolescența și studenția, acele cărți pe care le-ai citit și recitit de multe ori. În acest articol vei găsi cărți de sufet, cărți care ți-au furat multe nopți, cărți care îți amintesc de persoane dragi sau locuri de poveste. Dar, s-ar putea să descoperi cu uimire și alte cărti pe care le vei savura cu aceeași plăcere.

12 cărți de dragoste de pus pe lista de lecturi | Serial Readers

Oameni normali de Sally Rooney (2018):

Aceasta este o poveste de dragoste. O poveste de dragoste despre doi oameni cărora nu le este permis să se iubească. Deși acest lucru pare destul de clișeu, Rooney aduce o acuitate psihologică relației prin care explorează subtilitățile de clasă din societatea modernă, precum și complexitățile încurcăturilor de dragoste care își lasă amprenta asupra cine suntem. 

Crede-mă, aceasta este o citire demnă din elementele de bază ale celor mai bune cărți ale deceniului / secolului.

The Goldfinch de Donna Tartt (2013):

Theo Decker, în vârstă de 13 ani, supraviețuiește în mod miraculos unei explozii care o ucide pe mama sa în timp ce vizitează Muzeul Metropolitan de Artă pentru a vedea o expoziție care include cea a lui Carel Fabritius. The Goldfinch. Tartt urmărește evoluția lui Theo și modul în care el devine parte a lumii subterane a colecției de artă.

The Goldfinch este o carte fascinantă despre care veți dori să spuneți tuturor. Deși cele mai bune cărți ale secolului au fost primite în mod controversat, este o carte care este minunat de citit.

O viață mică de Hanya Yanagihara (2015): 

O viață mică este uimitor, provocator, supărător și profund mișcător. Deși ar trebui să vină cu un avertisment de declanșare, această poveste epică urmărește patru prieteni de la facultate în timp ce își fac drum în lume, mutându-se la New York.

Pe măsură ce timpul trece, prietenia lor evoluează, iar Yanagihara navighează efectiv cititorul prin unele dintre cele mai întunecate momente prezentate în ficțiune cu empatie și autenticitate. 

Aceasta este a doua cea mai bună carte a deceniului.

Marele Gatsby

Relatarea romanului începe în anul 1922 când Nick Carrawey tocmai s-a mutat într-o casă simplă din West Egg din Long Island, aproape de New York. Casa e poziționată într-un cartier de vile luxoase. Așa ajunge să-l cunoască pe Marele Gatsby, care locuiește lângă el într-o vilă fabuloasă, unde dă petreceri fastuoase la care se adună multă lume bună. În apropiere, de cealaltă parte a golfului locuiește verișoara lui Nick, Daisy. Aceasta este căsătorită cu Tom Buchanan, fostul coleg de facultate al lui Nick, și duce o viață de lux.

În timpul vizitei pe care le-o face, Nick o cunoaște pe Jordan Baker, o jucătoare de golf și descoperă că Tom are o amantă, de care știe și Daisy.

„Micuţele doamne” de Louisa May AlcottMargaret 

(Meg), Josephine (Jo), Elizabeth (Beth) şi Amy sunt patru surori care trăiesc într-o casă micuţă alături de mama lor, doamna March. Tatăl lor este plecat în război de foarte mult timp. Cele patru fete au parte de o viaţă destul de grea…

Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Moldova Fashion Days, 11-12 iunie 2022
Next Organizarea târgurilor cu produse autohtone, în weekend-ul 04-05 iunie 2022
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =