Job // IRP angajează experți pentru elaborarea unui program de dezvoltare a ONG


job irp experti

Job // Institutul de Reforme Penale (IRP) anunță concurs privind selectarea unor experți în vederea elaborării unui Program de capacitare și dezvoltare instituțională pentru 4 ONG-uri.

Tipul serviciilor prestate:

Elaborarea unui Program de capacitare și dezvoltare instituțională pentru 4 ONG-uri privind managementul instituțional și implicarea în protejarea și promovarea drepturilor persoanelor vulnerabile.

Contextul: 

Această activitate este organizată de Institutul de Reforme Penale, în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și a accesului la justiție în Moldova”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Suediei.

Scopul general și obiectivele activității:

În cadrul Proiectului “Consolidarea eficienței și a accesului la justiție în Moldova”, IRP a lansat inițiativa de consolidare a capacităților instituționale/operaționale ale 4 ONG-uri din 4 regiuni ale Republicii Moldova (Soroca, Criuleni, Cimișlia, Comrat). Ca rezultat a interveției, aceste 4 ONG-uri vor dobândi capacități sporite în gestionarea organizației și abilități avansate în vederea protecției și promovării drepturilor omului (în special a persoanelor vulnerabile). De asemenea, intervenția IRP va avea ca scop și formarea unei platforme pentru schimb de experiență și sprijin între cele 4 ONG-uri selectate.

Cerințe față de experți:

Pentru experți/e (persoane fizice)
Lot 1. Dezvoltarea managementului instituțional a 4 ONG-uri:

Studii:

În drept, drepturile omului, economie, managementul proiectelor sau în alt domeniu relevant lotului 1. Studiile postuniversitare vor constitui un avantaj. Cursuri de specializare vor constitui un avantaj.

Experienţă profesională:

Experiență dovedită în desfășurarea activităților de evaluare a managementului organizațional (preferabil a organizațiilor neguvernamentale), elaboarea studiilor/analize în domeniul dezvoltării organizaționale;
Experiență în elaboarea de politici instituționale, planificare și dezvoltare strategică a organizațiilor neguvernamentale;
Experiență în monitorizare și evaluare a organizațiilor neguvernamentale;

Lot 2. Creșterea capacităților de expertiză a 4 ONG-uri în protejarea și promovarea drepturilor persoanelor vulnerabile:

Studii:

În drept, drepturile omului sau în alt domeniu relevant lotului 2. Studiile postuniversitare vor constitui un avantaj. Cursuri de specializare vor constitui un avantaj.

Experienţă profesională:

  • Experiență dovedită în desfășurarea activităților de evaluare a managementului organizațional (preferabil a organizațiilor neguvernamentale), elaboarea studiilor/analize în domeniul Drepturilor Omului;
  • Experiență în protejarea și promovarea drepturilor persoanelor, incl. vulnerabile, femei, copii, persoane cu necesități speciale, victimele violenței în familie/violența bazată pe gen, persoanele în etate; Experiență în interacțiunea cu actorii din justiție (la nivel local în special);
  • Experiență în interacțiunea cu ONG-uri de nivel local/regional;
  • Experință în dezvoltarea serviciilor sociale prestate de ong-uri la nivel local (medierea, asistență psiho-socială și juridică, ajutor social etc.).

Conținutul dosarului:

Pentru experți/e (persoane fizice):

  • CV-ul candidatului, cu indicarea link-urilor la lucrări elaborate sau alte surse care demonstrează experiența/studiile deținută în domeniu, după caz;
  • Scrisoarea de intenție, maximum 2/3 din pag.;
  • Documente/studii/cercetări care ar putea dovedi experianța în elaborarea programelor de dezvoltare și/sau capacitare organizațională în sectorul neguvernamental.
  • Oferta financiară brută per zi în Lei moldovenești și indicarea sumei totale pentru realizarea întregului set de sarcini conform ToR-ului. Suma va cuprinde toate taxele și impozitele conform legislației R. Moldova.

Dosarul va fi depus în mod electronic la adresa tender@irp.md cu atașarea setului de documente scanate, cu indicarea în titlul mesajului: Concurs Program ONG_Lot 1 sau Lot 2, ori Concurs evaluare ONG_Lot 1/Lot 2 pentru companii.

Termenul limită pentru depunerea dosarului este: 3 iunie 2020.
Ofertele întârziate vor fi respinse. Candidații câștigători pentru acest job, vor fi anunțați până la data de 8 iunie 2020, cu excepția cazului extinderii termenului limită al concursului în caz de necesitate.

Relații de contact: Iuliana Cozma, Institutul de Reforme Penale, tel. 079 611 974, email: iulianaczm@gmail.com.

Pentru mai multe detalii despre acest job consultați termenii de referință accesați acest link. 

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous Descoperă ce este empatia și care e rolul ei în domeniile sociale
Next Workshop gratuit de dezvoltare personală pentru adolescenți
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *