Eveniment ARTICO // Forumul internațional al formărilor francofone


Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.

Un forum internațional al formărilor francofone și posibilităților de angajare pentru tinerii din Republica Moldova va avea loc la Chișinău în perioada 25-27 mai 2022, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO (bd. Ștefan cel Mare, 169).

Timp de trei zile, organizatorii evenimentului – Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova, Campus France Moldova– vor da întâlnire publicului larg lângă standurile care vor fi expuse în holul ARTICO și, mai ales, în cadrul acțiunilor incluse într-un vast program cu participarea actanților din sfera educațională și a reprezentanților mediului de afaceri, care înglobează varii activități interactive, animate de francezi nativi: ateliere tematice, mese rotunde, cafenea francofonă ș.a. Programul in extenso poate fi consultat pe pagina evenimentului.

Tinerii din țară vor avea ocazia să (re)descopere:

  • posibilitățile de continuare a studiilor la una dintre cele șase filiere universitare francofone din R. Moldova
  • numeroasele oportunități de angajare pe care cunoașterea limbii franceze le deschide atât la nivel local, național, cât și internațional.

Forumul va contribui la:

  • promovarea învățământului în limba franceză, în speță a filierelor francofone din cadrul universităților membre ale AUF
  • va încuraja inserția profesională a tinerilor prin crearea unui dialog direct și eficient cu întreprinderile cu capital francez/francofon prezente în R. Moldova

Intrarea la eveniment este liberă, iar toți cei interesați de tematică pot participa. Limbile de comunicare: franceză și română.

Forumul Formărilor și Angajabilității Francofone este organizat cu sprijinul Ambasadei Franței în R. Moldova și a Institutului Francez de la Paris, inițiativa fiind salutată de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale din R. Moldova.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Articolul oficial poate fi accesat AICI.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Laborator de Politici // Antreprenoriatul Social în Republica Moldova
Next Tinerii cercetători sunt invitați să devină ambasadori ai științei în școli
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =