API invită profesioniștii media la școala de vară „Diversitate și toleranță în mass-media”, 9-13 august 2022


Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la școala de vară „Diversitate și toleranță în mass-media”. Este un program complex de instruiri în domeniul abordării în media a subiectelor despre toleranță și nediscriminare.

Școala de vară este organizată în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”.

Locul și perioada desfășurării:
Evenimentul se va desfășura în afara Chișinăului, în perioada 9-13 august 2022.  

Cndidați eligibili:
La program se pot înscrie jurnaliști, reporteri și alți colaboratori din mass-media naționale și locale din Republica Moldova.

Scop:
Activitățile de instruire vor avea scopul de a încuraja și abilita comunitatea media să contribuie eficient la minimalizarea stereotipurilor față de grupurile vulnerabile și marginalizate și acceptarea acestora de societate.

Formatul evenimentului:
Programul va include mai multe ateliere practice și sesiuni de discuții. Acestea vor dezvolta abilitățile jurnaliștilor de a realiza materiale complexe despre grupurile vulnerabile și beneficiile diversității și incluziunii. De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să discute cu experți în domeniul drepturilor omului, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care promovează drepturile grupurilor vulnerabile și persoanelor dezavantajate.

Trainerii media și experții în domeniul drepturilor omului vor aborda mai multe subiecte, printre care:

  • cum abordăm în materialele de presă subiectul vulnerabilității unor grupuri sau persoane marginalizate;
  • deontologia profesională;
  • rolul mass-media de a promova diversitatea, toleranța și incluziunea socială.

Experții le vor oferi suport participanților la documentarea și realizarea materialelor jurnalistice care reflectă aceste teme.

Transportul din Chișinău, cazarea și alimentarea sunt asigurate de organizatori.

Doritorii de a participa la program (prezență fizică) sunt rugați să transmită un mesaj de confirmare pe adresa doina.furculita@api.md.

Notă: prin înscrierea la program, solicitanții își asumă obligația, în cazul în care vor fi selectați, să documenteze și să realizeze în perioada desfășurării programului, cel puțin un articol la tema diversității și incluziunii.

Atenție, locurile sunt limitate!

Această activitate este implementată de Asociația Presei Independente în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul de Resurse Juridice angajează consilier(ă) juridic(ă)
Next CICDE invită metodiștii și metodistele din grădinițe la cursuri de instruire în domeniul educației electorale timpurii
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + nineteen =