Top 3 boli pentru care nu există leac


Omenirea se confruntă cu o mulțime de boli, afecțiuni și tulburări pentru care sunt depuse eforturi colosale în scopul găsirii unui leac, a unui tratament. Pentru multe, însă, nu există leac sau omenirea nu a ajuns la nivelul necesar de dezvoltare pentru a salva umanitatea de aceste boli incurabile.

1) Ebola

Infecția cu virusul Ebola sau febra hemoragică este o boală extrem de gravă și cel mai frecvent întâlnită în Africa de Vest, având un indice al mortalităţii cuprins între 25%-90% dintre personanele infectate. Primul diagnostic al infectării cu virusul Ebola datează din anul 1976, în Republica Democratică Congo, în Africa, urmând ca următoarele cazuri să fie semnalate tot în Africa. Virusul și-a primit numele de la râul Ebola din nordul bazinului Congo din Africa centrală, unde a apărut pentru prima dată.

2) Boala lupus

Numele bolii este lupus eritematos sistemic (LES) și datează de la începutul secolului al XX-lea. Termenul de sistemic înseamnă că afectează mai multe organe, patologia fiind diferită de la caz la caz. Eritematos vine din greacă și înseamnă roșu, de la iritațiile cutanate care apar în această boală. Termenul cel mai comun al bolii, lupus, este descrierea formei caracteristice pe care o are erupția care apare pe față, amintind de marcajele albe de pe capul unui lup. Ele seamănă cu un fluture.

3) Boala Creuzfeldt – Jakobs

Boala Creutzfeldt-Jakob este o boală rară neurodegenerativă care afectează rapid, progresiv și sever creierul. Această afecțiune distruge treptat celulele creierului și provoacă mici orificii la nivelul acestuia. Persoanele cu boala Creutzfeldt-Jakob vor avea ataxie sau dificultăți în coordonarea mișcărilor și a mersului, tulburări de vorbire și demență.

Cauzele pot fi întâmplătoare, moștenite sau dobândite. Boala Creutzfeldt-Jakob afectează, în cea mai mare parte, persoanele peste 60 de ani și este foarte rară la persoanele cu vârste mai mici de 30 de ani.

Boala Creutzfeldt-Jakob este întotdeauna fatală si nu există tratament. Șansele de supraviețuire, mai mult de un an de la apariția simptomelor, sunt extrem de reduse. Această boală afectează una dintr-un milion de persoane, anual, la nivel global.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Prodaniuc Crina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Au rămas zile numărate pentru a te înscrie la tabără de vară FINEDU CAMP 2022
Next Îmbracă hainele de sărbătoare și vino la Ziua Portului Popular la USM, duminică, 26 iunie 2022
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply