Tinerii juriști se pot înregistra în cadrul programului „Acțiune pentru Justiție”


A.O. „Acțiune pentru Justiție” cu susținerea oferită de către Fundația Hanns Seidel în Republica Moldova, lansează cea de-a cincea ediție a programului „Acțiune pentru Justiție”.

„Acțiune pentru Justiție” este o platformă națională de formare a tinerilor juriști. Acesta are drept scop dezvoltarea unei rețele a tinerilor profesioniști din drept, așa încât pregătirea acestora să determine un nivel înalt de profesionalism și integritate în cariera ce o vor urma

.Apelul e deschis pentru toți tinerii juriști (în curs de obținere a Licenței în Drept, ori absolvenți) sau tineri profesioniști din sectorul justiției ce au o experiență de muncă mai mică de 7 ani, ce au drept deziderat formarea profesională și personală prin intermediul educației nonformale și relaționarea cu instituții și actori din sistemul de drept.

Aflat deja la cea de-a V-a ediție, programul „Acțiune pentru Justiție” se mândrește deja cu o rețea de peste 80 de absolvenți, care activează în calitate de avocați, funcționari publici, procurori, lideri de organizații ș.a. În continuarea, cea de-a cincea ediție a proiectului „Acțiune pentru Justiție” oferă următoarele module de formare:

MODUL 1 (noiembrie – decembrie 2021, în fiecare sâmbătă)

Sesiunea I : Etica și deontologia profesiilor juridice. Sesiunea II: Arta vorbirii și arta comunicării.Sesiunea III: Managementul stresului și psihologia juridică.Sesiunea IV: Drept Penal Procedură penală – provocări , studii de caz și spețe.Sesiunea V: Contracte și elaborarea acestora.Sesiunea VI: CtEDO în raport cu Republica Moldova. Practici și bune experiențe.

Cel de-al doilea modul va demara după 1 ianuarie, 2022 și va include subiecte precum:

Drept fiscal, Cyber Law și securitatea informațională, Proprietatea Intelectuală, Protecția Datelor cu Caracter Personal, Dreptul administrativ și Managementul proiectelor.

Totodată, programul „Acțiune pentru Justiție” va organiza pentru membrii comunității sale o serie de evenimente publice și întâlniri regulate cu experți de peste hotare, dar și cu absolvenții primelor ediții a proiectului – membri ai rețelei „Acțiune pentru Justiție”.

Durata programului: noiembrie 2021 – martie 2022.

Modul de aplicare:

Selecția participanților se va desfășura în două etape:

Etapa I:

Fiecare aplicant va completa acest formular de participare, pentru care vor fi pregătite următoarele informații:

  • CV personal (în format PDF);
  • Scrisoarea de motivare (maxim 2pg.).

Formularul urmează a fi completat până pe 31 octombrie 2021, ora 23:59.

Etapa a II-a. Interviul:

Pentru evaluarea obiectivă a fiecărui aplicant, interviul va fi desfășurat de către un juriu profesionist în perioada 1 noiembrie – 4 noiembrie 2021.

Scopul acestei etape este de a determina responsabilitatea, determinarea și pregătirea aplicantului.Odată cu evaluarea finală, vor fi selectați aproximativ 15 aplicanți.

Rezultatele finale vor fi comunicate persoanelor selectate prin e-mail sau telefon.

ÎNSCRIEREA ESTE GRATIS, grăbește-te să o faci până pe 31.10.21!

Contact: actionforjustice2@gmail.com

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află despre schimburile de tineret Erasmus+ de la Alexandra Cozub
Next Concurs de proiecte pentru elevi „Școala Orașului Verde”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =