Participă la prima simulare a Parlamentului European în Republica Moldova

Parlament European, Interact,

Ești în căutarea unui proiect care îți va valorifica capacitățile oratorice și viziunile tale asupra situației politice mondiale? Interact Club Chișinău îți va pune la încercare abilitatea de a-ți prezenta argumentat opinia în fața unui public, prin intermediul noului său proiect: Model European Parliament.

În perioada 22-24 februarie 2019 vei avea șansa să participi la prima simulare a Parlamentului European în Republica Moldova.

Scopul proiectului este să inițieze tinerii în mecanismul de funcționare a Parlamentului European, promovând totodată valori, precum cooperarea și integrarea europeană. Înțelegând complexitatea noțiunii de cetățean european, participanții vor dezbate moțiuni, care le vor lărgi orizonturile asupra diversității culturale europene. Tinerii vor putea alege din următoarele comitete:

  • Human Rights
  • Foreign Affairs
  • Constitutional Affairs
  • Employment and Social Affairs
  • Environment, Public Health and Food Safety
  • Economic and Monetary Affairs

 

Selectând comitetul preferat, participanții vor avea ocazia să examineze în limba engleză subiecte actuale. În prima zi a proiectului, cei 35 de participanți vor fi repartizați în 6 comitete, făcând cunoștință cu specialistul care le va servi drept ghid de-a lungul experienței Model EP.

În următoarea zi vor scrie rezoluții cu ajutorul mentorului, dar și a diferitor materiale (cărți de specialitate, reviste). În aceeași zi va avea loc distribuirea rolurilor în cadrul Adunării Generale. Pe data de 24 februarie, va avea loc simularea propriu-zisă a Parlamentului European. Modelând o ședință a acestui organism legislativ, tinerii își vor prezenta rezoluțiile, urmate de o dezbatere generală. Acestea la sfârșit vor fi votate.

 

Participând activ la Model European Parliament, vei beneficia de nenumărate oportunități: de la colaborarea strânsă cu un specialist renumit, până la perfecționarea abilității de a structura un discurs în limba engleză. Deci, aplică cât mai curând la acest proiect unic, care îți va oferi oportunitatea să discuți și să propui soluții unor probleme  de importanță globală.

 

ATENȚIE! Locurile sunt limitate. Nu ezita să completezi până pe 18 februarie formularul.

 

 

Pentru mai multe informații despre speakeri, comitetele propuse, dar și moțiunile ce urmează a fi dezbătute, consultă pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/382652112609666/

Site-ul oficial al proiectului: http://project1070712.tilda.ws/?fbclid=IwAR22TTpVRfI6neQklKxakeIhJnW7S0H8ofuzh7WNLEKOcjpvrX-qkm8zHx8

 

Previous Înscrie-te la cursuri pentru pregătirea probei de limbă franceză din cadrul bacalaureatului
Next Hai să "Mergem DREPT la VOT"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *