Sportul te educă! Tudor Cebotari – tânărul din Pîrlița care își dorește o carieră în sportul de performanță

CMT, vocea tinerilor, tinerii vorbesc, sport, mod sănătos de viaţă

Comuna Pîrlița se bucură de sportivi talentați, printre care se face remarcat Tudor Cebotari – un tânăr de 20 de ani, care a îndrăgit sportul de mic copil. Acum, el practică atletismul și a reușit să obțină și rezultate remarcabile.

„Totul a început în clasa a IV-a, când profesorul de educație fizică mi-a descoperit capacitățile în urma unei competiții sportive”, povestește Tudor.

Astfel, a început să practice atletismul, iar dorința de a duce un mod sănătos de viață îl motiva să meargă la antrenamente zilnice.

Datorită faptului că a depus foarte multă muncă, Tudor a reușit să se claseze pe locul II la un maraton desfășurat la Chișinău și la la un semimaraton organizat la Iași. De asemenea, sportivul a participat la un maraton în Franța, unde au participat mai mulți sportivi experimentați, și s-a ales cu o mențiune.

„Fiecare competiție oferă o anumită experiență. Îmi doresc să continui să fac atletism, dar deja la un alt nivel. Vreau să-mi creez o carieră în acest sport. Vreau să mă ocup cu ceea ce îmi place”, a menționat Tudor.

Atletul îndeamnă tinerii să practice sportul, să ducă un mod sănătos de viață, deoarece sportul te educă.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaşte Moldova// Locuri ce merită de vizitat în localitatea Varnița
Next Câștigă o bursă de studii în Rusia, pentru studii în Relații Internaționale
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =