Situația tinerilor din Republica Moldova – cum evaluăm și cum finanțăm?

unfpa moldova, score card, expert grup

Centrul Analitic Independent Expert-Grup te invită să participi la conferința „Situaţia tinerilor din Republica Moldova – cum evaluăm şi cum finanţăm?” Evenimentul va avea loc pe 24 ianuarie 2019, începând cu ora 10:00, în sala de conferință a Hotelului „Jolly Alon”. 

Evenimentul îşi propune să faciliteze comunicarea privind principalele probleme cu care se confruntă tinerii din Moldova şi măsura în care finanţarea sectorului de tineret corespunde necesităţilor reale. Va fi adus în discuţie modul de finanțare a sectorului de tineret la nivel local (APL de nivel II) în anul 2017, participarea tinerilor în luarea deciziilor la nivel de local, politica de integrare a sectorului de tineret și raporturile interbugetare, dezvoltarea structurilor de reprezentare ale tinerilor și rolul acestora în procesul bugetar.  

În cadrul evenimentului va fi mai fi prezentat şi indicele compozit cu privire la dezvoltarea tinerilor – Score Cardul de Tineret, care include un set de domenii critice pentru dezvoltarea domeniului de tineret și sintetizează într-o singură cifră performanța fiecărei unități teritorial-administrative din Republica Moldova în acest domeniu. Scorurile individuale ce urmează a fi prezentate pentru fiecare unitate teritorial – administrativă vor servi drept niveluri de referință pentru o mai bună planificare a politicilor bazate pe evidențe în domeniul tineretului.

Evenimentul va fi organizat în cadrul proiectului „Promovarea politicilor pentru tineri la nivel local, fundamentate pe managementul bazat pe rezultate şi bugetare participativă”, finanţat şi dezvoltat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, UNFPA Moldova şi implementat de către Expert-Grup.

Limbile de lucru ale conferinței vor fi româna și engleza. Traducere sincronă din engleză în română și viceversa va fi asigurată.

Pentru a te înregistra la eveniment, completeaz[ formularul aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//Ești capabil de a crea machete în conformitate cu trendurile curente? Atunci fă parte din echipa Smart.md
Next Participă la programe de instuire (live) gratuit și fă parte din Comunitatea Recruiter's CLUB
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + nineteen =