Procrastinarea – 7 modalități ce te vor ajuta să o eviți


Procrastinarea nu este nimic altceva decât amânarea unui lucru pentru mai târziu. Aceasta este una dintre principalele probleme ale societății de astăzi, la bază sa stând frica de a efectua careva schimbări sau frica în fața viitorului iminent. Astfel, dând faptului că procrastinarea este una dintre cele mai întâlnite probleme cotidiene, am hotărât să vă prezentăm 7 moduri de a o evita, care v-ar putea fi de folos în viitorul apropiat.

1. Organizează-te

Nu puteți face niciun lucru dacă nu știți ce sarcini trebuie finalizate. Investiți într-un planificator sau începeți să utilizați aplicația calendar de pe telefon pentru a ocoli procrastinarea.

2. Stabiliți obiective simple și realizabile

Un motiv pentru care deseori are efectuarea unor lucruri este că sarcina la îndemână pare a fi  prea descurajantă. Este mult mai ușor să începeți un proiect atunci când stabiliți obiective simple și accesibile, decât un plan mare și vag. În loc să vă spuneți: „Voi studia biologia în această seară”, spuneți: „Voi studia capitolul șase în această seară.” Acest lucru face ca obiectivele dvs. să fie mai puțin intimidante și mai mult accesibile.

3. Creați o cronologie sau un program

După ce v-ați stabilit obiectivele, creați o cronologie pentru a le finaliza. Împărțirea unei sarcini în bucăți mici în timp o face mult mai ușor de gestionat.

4. Stabiliți un deadline

Este important să stabiliți o dată specifică pentru momentul în care doriți să vă atingeți obiectivele. Dacă aveți o sarcină importantă, urmăriți să o finalizați cu una sau două zile în avans. În acest fel, dacă se întâmplă ceva neașteptat, aveți în continuare timp suplimentar pentru a o finaliza.

5. Scapă de distrageri

Este important să te eliberezi de toate perturbările potențiale înainte de a începe să lucrezi, astfel încât să nu fii deviat inutil la jumătatea sarcinii tale.

6. Cronometrează-te

Când sunteți încărcat cu sarcini, este ușor să vă suprasolicitați. Deci cât timp ar trebui să studiați? Toată lumea este diferită, dar majoritatea experților sunt de acord cu un interval de 50 până la 90 de minute v-ar cuprinde întregul proces de studiere. 

7. Fă o pauză

Este important să luați pauze mentale din când în când. Când temporizatorul se oprește, faceți o pauză de 10-30 de minute.

Reporter Youth.md: Dîrda Maria

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs pentru jurnaliști/ste „Media și Agenda Femei, Pace și Securitate”
Next Primii pași spre o carieră de succes
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 3 =