Școala de vară „Istorii din cartierul meu” va reuni la Chișinău tineri din 5 țări, care vor învăța despre „Justiția spațială”

școală de vară, istorii din cartierul meu, oberliht ,l’Associazione Demetra

Foto simbol: englishcentre.me

Școala de vară „Istorii din cartierul meu” va aduna la Chișinău tineri din cinci țări, care timp de nouă zile vor învăța despre conceptul de Justiție Spațială, vor avea discuții despre observarea și semnalarea diverselor cazuri de nedreptate socială, vor fi invitați să descopere contextul general de trai și de lucru, să comunice direct cu locuitorii cartierului Maria Drăgan din sectorul Ciocana al capitalei, iar apoi vor produceun ziar de cartier în baza materialelor colectate.

Ideea principală a școlii de vară „Istorii din Cartierul Meu” este de a crea un mediu oportun și de creație pentru 30 tineri din cinci țări: Italia, Polonia, România, Ucraina și Moldova. Din fiecare țară vor participa câte șase tineri (5 + 1 lider de echipă).

Atelierele propuse:

– atelier de scriere critică;
– atelier de paginare și lucru grafic;
– atelier de lucru artistic cu implicarea comunității de locuitori;
– atelier de fotografie documentară.

Obiectivele schimbului de tineri sunt:
* Înțelegerea conceptului de “egalitate spațială” și “dreptul la oraș” – ca unul dintre drepturile colective ale omului, alături de valori precum diversitatea și acceptarea celuilalt;
* Dezvoltarea de noi competențe și îmbunătățirea competențelor critice referitor la mass-media (abilitatea de a se exprima prin texte (jurnalism), fotografie, artă comunitară și design grafic împreună cu posibilitatea organizării de activități comunitare;
* Intensificarea interacțiunii cu comunitatea locală și încurajarea tinerilor la participarea în viața culturală a orașului;
* Schimbul intercultural între participanți (întâlniri cu oameni din medii culturale diferite).

CRITERII DE ELIGIBILITATE:

Candidații trebuie să fie rezidenți din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani, și să prezinte interes si motivație de a lua parte la program. Se va acorda prioritate tinerilor activi în domeniul culturii și artei, la fel sunt încurajați să aplice tinerii ce nu au mai participat la așa gen de proiecte și tineri care locuiesc în afara centrelor mari. Candidații trebuie să posede limba engleză la nivel de comunicare, astfel încât să poată consulta documentația de proiect și să comunice cu ceilalți participanți la program.

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Va fi asigurată cazarea și vor fi rambursați banii pentru transport participanților din afara Chișinăului. De asemenea se va asigura alimentarea pentru toți participanții pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului.

Perioada programului: 10-18 August 2017;

Locul desfășurării: cartierul Maria Drăgan din sectorul Ciocana, Chișinău (Moldova);
Numărul participanților: 5 persoane;
Organizator: Asociația Tinerilor Artiști Oberliht;
Coordonator: Asociația Demetra, Italia.

Doritorii sunt rugați să completeze formularul de participare.
Termen-limită: 15 iulie 2018,

Proiectul „Istorii din Cartierul Meu” este organizat de Asociația Oberliht în parteneriat cu Centro di Palmetta (l’Associazione Demetra) (IT), Tarnobrzeski Dom Kultury (PL), Centrul pentru Dialog și Reconciliere „Iskra” (UA) și Asociația Synergy (RO) și este susținut de Comisia Europeană prin intermediul programului Erasmus+ și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Previous JOB// PNUD Moldova angajează un Coordonator programe. Cerințele funcției
Next Umple-ți rafturile goale din biblioteca personală! Cărțile din colecția „Adevărul”, scoase la vânzare cu prețuri de la 5 lei
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *