Ajută-ne să identificăm care sunt barierele tinerilor la programele naționale și internaționale

programele nationale

În pofida faptului că secolul 21 este denumit și cel al oportunităților, mulți dintre tineri nu cunosc care ar fi programele naționale sau serviciile pentru ei, pe care le au organizațiile necomerciale, companiile sau instituțiile guvernamentale.

Astfel, din motiv că aceștia nu sunt la curent, se plâng de lipsa unor oportunități potrivite și relevante pentru ei, se simt marginalizați și refuză să facă parte din viața socială a comunităților de unde vin. Pe de altă parte însă, organizațiile atât naționale și cât și internaționale, dispun de o gamă largă de programe, activități sau servicii, unde principalii beneficiari ar trebui să fie tinerii. Respectiv, lipsa participării acestora generează un impact nul și resurse utilizate în zadar.

În acest sens, Clubul Studenților, platforma ce administrează platforma pentru tineret Youth.md, vine cu rugămintea de a completa acest formular, ce se referă la accesul tinerilor la programele naționale și internaționale. În baza răspunsurilor pe care le va obține, vor să identifice barierele care există atunci când vine vorba despre informarea și accesul tinerilor la programele naționale și internaționale. Astfel, va fi creat un raport unde vor încerca să vină cu o serie de recomandări pentru a îmbunătăți situația.

Acest chestionar, se desfășoară în cadrul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”. Prin intermediul acestuia, organizatorii vor asigura creșterea numărului de tineri care accesează oportunități de dezvoltare și instruire în cadrul programelor europene și în cadrul programelor naționale. În acest scop coordonatorii platformei vor colecta statistici de impact, atât prin intermediul resurselor online disponibile cât și prin solicitarea de date de la parteneri și organizatori.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Vino la CinePOLSKA şi bucură-te de 5 evenimente culturale!
Next Vezi ce tipuri de burse acordă Guvernul Elveției cercetătorilor din Republica Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

3 Comments

 1. Diana
  4 noiembrie 2019
  Răspunde

  Felicitări

 2. 4 noiembrie 2019
  Răspunde

  Am aflat de la oxana bordian

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *