Școala de Toamnă pentru cadrele didactice „Politica Lingvistică și soluționarea conflictelor”


Moldova-Institut Leipzig e.V. (MIL) în cooperare cu Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Națională „Jurij Fedkowytsch” din Cernăuți şi Universitatea de Stat Ivane Javakhishvili Tbilisi (TSU) organizează o Școală de Toamnă în Bautzen, Dresda şi Leipzig.

Proiectul este susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania (AA), în cadrul programului „Consolidarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului estic și în Rusia”.

Grupul țintă îl constituie cadrele didactice din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, care îşi propun de a contribui la consolidarea coeziunii sociale.

Şcoala de toamnă îşi propune drept scop de a oferi posibilitate participanților din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia să facă cunoştinţă cu modul în care poate funcționa activitatea unei minorități etnice – sorabii – și practicile eficiente pentru afirmarea acestei minorități naționale, care locuieşte compact în cadrul societăţii germane. Participanții vor avea, de asemenea, ocazia de a se informa cum este menținută și promovată limba sorabă în educație și în alte domenii.

În cadrul şcolii de toamnă sunt prevăzute referate, discuții, lucrul în grupe mici, vizite la instituții media, instituţii culturale, politice și educaționale ale minorității sorabe.

Doritorii de a se înscrie la Școala de toamnă pot depune dosarele până la data de 8 iulie 2022, la următoarea adresă electronică: moldova@uni-leipzig.de.

Dosarul complet de aplicare (în limbile posibile: germană, engleză, rusă, română) va conține următoarele acte:

  • CV-ul tabelar complet
  • Scrisoare de motivare (1 pagină)
  • Copia diplomei universitare
  • Referințe privind competențele lingvistice

Proiectul este susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania (AA). Organizatorii îşi asumă cheltuielile pentru activităţile planificate, training, cazare, masă şi cheltuielile de transport, inclusiv excursiile.

Cheltuielile de călătorie vor fi rambursate la sosirea în Leipzig la costurile reale (pentru participanții din Ucraina și Moldova până la 325 EUR, iar pentru participanții din Georgia până la 450 EUR de persoană).

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Film-Discussions alături de Youth.md
Next Concurs de granturi în cadrul proiectului „Construirea păcii prin reziliența femeilor, organizațiilor și a comunităților”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − fifteen =