„Școala de Administrare Publică” pentru grupurile etnice minoritare


Ești student, masterand sau proaspăt absolvent și te gândești unde să-ți începi cariera profesională? Sau ești tânăr, activ, plin de idei, reprezinți un grup etnic minoritar și ești gata să te implici în viața comunității? Ce ai zice de un job în sfera publică – de funcționar, primar, ministru sau chiar de deputat? Dacă te-am intrigat, atunci aplică la Școala de Administrare Publică pentru tinerii din grupurile etnice minoritare și află mai mult despre administrarea și buna guvernare într-un stat.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) anunță concurs pentru selectarea a 25 de  tineri din Republica Moldova pentru participare la „Școala de Administrare Publică”, care va avea loc la Chișinău, Republica Moldova, în perioada 20-26 februarie 2023.

Programul școlii va include o serie de instruiri și sesiuni de informare cu experți naționali și internaționali, precum și vizite la autoritățile publice centrale din Republica Moldova. După finalizarea instruirilor, 5 participanți vor fi selectați pentru a completa stagii de practică plătite în cadrul unei autorități publice centrale.

Limba de instruire: Română

Limba de lucru: Română și Rusă

Eligibilitate:

  • tineri și tinere din grupurile etnice minoritare din Republica Moldova;
  • vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani;
  • studenți/absolvenți de licență sau de masterat în politici publice, relații internaționale, drept, economie, istorie, administrație publică, jurnalism, sociologie;
  • interes sporit pentru a cunoaște mai multe despre sistemul de organizare și funcționare a administrației publice și procesul de elaborare a politicilor publice;
  • dorință de a activa în serviciul public.

Vor fi selectați în total 25 de participanți.

Costurile de participare: toate costurile de participare (cazare, alimentare și transport) vor fi acoperite de organizatori.

Candidații interesați sunt invitați să completezeFormularul de Aplicare online, disponibil aici.

Termenul limită de aplicare: 18 Ianuarie 2023, ora 23.59 (ora Moldovei, GMT +2).

Aflați mai multe detalii aici https://ipre.md/…/anunt-scoala-de-administrare-publica…/

Pentru mai multe detalii cu privire la Școala de Administrare Publică și procedura de selecție ne puteți contacta la adresa elena.bolocan@ipre.md.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre (Youth.md) de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Aprofundează-ți cunoștințele despre fotbal cu aceste 8 curiozități despre Cristiano Ronaldo
Next Unica școală Cambridge din Moldova este recunoscută internațional pentru angajamentul față de siguranța elevilor în mediul online
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =