Apel de recrutare: EDYN își extinde echipa


Rețeaua Europeană de Tineret pentru Democrație (EDYN) deschide aplicațiile pentru noi membri din societatea civilă, mass-media și partidele politice. Alăturați-vă!

Cine suntem noi
EDYN este o coaliție de peste 300 de tineri activiști civici, lideri politici și jurnaliști din 23 de țări din Europa, cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, dedicați principiilor democratice și uniți pentru a împuternici noile generații cu factori de schimbare. Membrii noștri sunt parlamentari și reprezentanți ai organizațiilor de conducere ale societății civile, funcționari publici și consilieri municipali, destinatari ai Premiului IRI pentru Libertate John S. McCain și mulți alți tineri marcanți.

La EDYN, credem că viziunea „Europei: întreagă, liberă și în pace” este încă relevantă și încă neîmplinită. Considerăm că fiecare tânăr care activează în viața publică în țările post-totalitare trebuie să găsească și să primească ajutor în apărarea libertăților pentru care s-a luptat generația părinților lor.

Ce oferim
EDYN se angajează să-și susțină membrii în creșterea personală și dezvoltarea profesională.

  1. Educație și abilități – EDYN oferă traininguri conduse de experți și oportunități educaționale pentru a dota membrii cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a reuși în sfera politică și civică. În ultimii 2 ani, EDYN a organizat sesiuni desfășurate la Washington D.C., Berlin, Bratislava, Varșovia, Belgrad, Struga, dar și online din cauza pandemiei de COVID-19. Ca parte a celei mai recente oportunități oferite de EDYN a fost participarea a doi membri la programul intensiv Rising Public Leaders de la Universitatea din Oxford.
  2. Resurse – EDYN oferă membrilor săi resurse, atât financiare, cât și nefinanciare, pentru a sprijini inițiativele lor menite să abordeze cele mai presante probleme cu care se confruntă societățile lor. Membrii pot accesa Fondul de implicare pentru membri, pentru a primi mici granturi pentru a finanța proiecte create cu și conduse de o echipă de colegi; pot primi sprijin financiar pentru activitățile capitolului lor de țară EDYN ca parte a planurilor lor strategice care reprezintă obiective comune; și pot beneficia de o gamă largă de mentori și consilieri care pot ajuta la implementarea activităților.
  3. Conexiuni – EDYN oferă o platformă pentru schimbul de bune practici, experiențe și cunoștințe nu numai între membrii săi, ci și cu conexiuni la nivel înalt din rețeaua sa extinsă de lideri politici, experți și academicieni europeni și americani (cum ar fi Samantha Power, administrator al USAID; Michal Šimečka, vicepreședinte al Parlamentului European, Tami Longaberger, membru al Consiliului de Administrație al IRI, actuali și foști miniștri ai afacerilor externe și nu numai). Ca parte a eforturilor noastre de a ajuta copiii din Ucraina afectați de război, am colaborat cu UNICEF pentru a organiza o strângere de fonduri umanitare.

Capitolele de țară, situate în 23 de țări, reunesc Ambasadorii și Membrii EDYN pentru a-i împuternici pe tineri să devină activi în viața publică și să dezvolte inițiative care abordează cele mai presante probleme societale prin identificarea soluțiilor din spectrul politic și ideologic pe care EDYN îl
reprezintă.

Capitolul Moldova: Suntem o echipă de 29 de tineri care lucrează la creșterea nivelului de reprezentare a tinerilor în organele alese la nivel național și local; creșterea nivelului de gândire critică, de cultură politică și de alfabetizare civică a tinerilor; oferirea de asistență instituțională ONG-urilor naționale și locale de tineret, consiliilor locale de tineret, consiliilor elevilor și grupurilor de inițiativă pentru tineret; promovarea tinerilor și influențarea politicilor publice locale și naționale relevante pentru tinerii moldoveni.

Fondatori și prieteni:
EDYN a fost fondată de Institutul Republican Internațional (IRI), Institutul
Național Democrat (NDI) și Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru a ridica vocile noilor lideri democratici.

Cum se aplică
Aplicați aici.
Termenul limită pentru aplicare: pe 8 mai 2022.
Aplicațiile imediate sunt încurajate!

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul https://edyn.eu/, urmăriți pagina de Facebook, sau apelați la e-mail la edyn.moldova@gmail.com sau telefonic la +373 69 618 574.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 10 abilități necesare pentru o carieră de succes
Next Săptămâna europeană a sănătății mintale, 9-13 mai 2022
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =