Aprofundează-ți cunoștințele despre fotbal cu aceste 8 curiozități despre Cristiano Ronaldo


Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro este un fotbalist portughez, care evoluează pe postul de atacant și este căpitan al naționalei Portugaliei. Ronaldo este considerat unul din cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, câștigând Balonul de Aur de 5 ori.

Urmărește articolul de mai jos pentru a te informa despre personalitatea fotbalistului Cristiano Ronaldo; urmărind cele 8 curiozități remarcabile atât despre succesele sale în spectrul carierei, cât și despre viața sa personală.

#1 

Cristiano Ronaldo joacă într-un mod ofensiv, fie pe postul de atacant sau de mijlocaș, și este cunoscut pentru abilitățile sale bune de finalizare, pasare, driblare, poziționare, alergare, dar și pentru o bună executare a loviturilor libere. Este un bun executant de penalty și un specialist la lovituri libere directe. A fost considerat unul dintre cei mai rapizi fotbaliști din lume în 2014.

#2 

Este primul fotbalist portughez care a câștigat Balonul de Aur de cinci ori și al doilea jucător după Messi care câștigă Gheata de aur de trei ori. La Manchester United și Real Madrid, Ronaldo a câștigat de trei ori Premier League, La Liga, FA Cup; de două ori Football League Cup și Copas del Rey, FA Community Shield, Supercupa Spaniei, de 5 ori Liga Campionilor UEFA, o Supercupa Europei și de trei ori Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA.

#3 

În 2004 a câștigat primul trofeu, Cupa FA. În 2009 a devenit cel mai scump transfer din toate timpurile, Real Madrid plătind pentru el 94 de milioane de euro (80 de milioane de lire sterline).

Cristiano Ronaldo reveals World Cup will not be his last international  competition | Sports News,The Indian Express

#4

  • 2003-2006  Cristiano Ronaldo joacă pentru echipa Manchester United
  • 2009-2010  Cristiano Ronaldo face parte din echipa de fotbal- Real Madrid, fiind cumpărat de la Manchester United contra sumei de 94 de milioane de euro (80 de milioane £). El devine cel mai bun marcator al lui Real Madrid în meciurile din deplasare din La Liga, marcând 88 de goluri în 91 meciuri.
  • 2018-2019  Cristiano face parte din echipa Juventus, fiind înfăptuit un transfer de 100 de milioane de euro; care a inclus alte 12 milioane de euro bonusuri. Transferul a fost cel mai mare vreodată pentru un jucător de peste 30 de ani și cel mai mare plătit vreodată de un club italian.
  • 2021  Fotbalistul revine la clubul de fotbal Manchester United, fiind pe post de căpitan. Totodată, pe data de 14 noiembrie 2022, într-un interviu, acesta admite că se simte trădat de Ten Hang. De aceea, pe data de 22 noiembrie, contractul lui Ronaldo cu United a fost reziliat de comun acord cu efect imediat.

Viața personală a lui Cristiano Ronaldo:

#5 

  Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro s-a născut în ziua de 5 februarie 1985 la mama sa, Maria Dolores dos Santos Aveiro și tatăl răposat, José Dinis Aveiro. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. La naștere, tatăl său l-a numit „Ronaldo”; în admirație pentru fostul președinte american Ronald Reagan, care tocmai a depus jurământul pentru al doilea mandat al SUA.

 Provenind dintr-o familie foarte săracă, mama sa a avut intenția de a-l avorta, însă, din fericre, medicii nu i-au permis. De asemenea, tatăl său se confrunta zilnic cu problema alcoolismului.

Cristiano Ronaldo a rupt tăcerea despre înțelegerea cu Al Nassr! Răspunsul  fără ezitare al starului - Eurosport

#6

La 15 ani, adolescentul Cristiano Ronaldo a suferit o intervenție la inimă cauzată de o disfuncție cardiacă. Fără ea, cariera fotbalistică a tânărului jucător ar fi trebuit întreruptă definitiv și ideea de CR7 n-ar mai fi existat.

#7

Cristiano Ronaldo este unul dintre puținii fotbaliști care nu are niciun tatuaj. Acest fapt se datorează faptului că deseori donează sânge, iar procesul de tatuare l-ar împiedica să o mai facă timp de șase luni; din cauza precauțiilor medicale ce vizează transmiterea de infecții.

#8

Înainte de a descinde în teren pentru un meci oficial, Ronaldo încalță întotdeauna mai întâi gheata dreaptă și face primul pas pe gazon cu același picior. Refuză categoric să poarte încălțăminte neagră când joacă, având convingerea că l-ar încetini.

Cu siguranță, Cristiano Ronaldo reprezintă o personalitate de succes, reușind să obțină nenumărate succese în domeniul carierei sale de fotalist. De asemenea, desăvârșirea sa denotă un exemplu statornic al ideii că totul e posibil și că visele din copilărie pot fi transformate în realitate; conform manifestării unei voințe ambițioase și confruntării tuturor obstacolelor incomparabile.   

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Bogdan Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fii unul dintre „Promotorii democrației – educație prin film”, participând în concurs
Next „Școala de Administrare Publică” pentru grupurile etnice minoritare
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − ten =