Unica școală Cambridge din Moldova este recunoscută internațional pentru angajamentul față de siguranța elevilor în mediul online


Unica școală Cambridge din Moldova a finalizat cu succes un program aprofundat de formare online, care demonstrează angajamentul său de a menține copiii și tinerii în siguranță online. Aceasta a primit acreditarea „National Online Safety Certified School” pentru abordarea întregii comunități școlare de a proteja copiii în mediul online.

„National Online Safety” este un furnizor de formare digitală multi-premiat, cu resurse extinse în domeniul siguranței online, dezvoltat în conformitate cu cerințele statutare ale Departamentului pentru Educație din Marea Britanie.

James Southworth, co-fondatorul „National Online Safety”: „Felicitări tuturor celor de la Școala Internațională Heritage pentru obținerea acreditării National Online Safety Certified School. Prin finalizarea programului nostru de formare, școala și-a demonstrat angajamentul ferm de a implementa o abordare eficientă a siguranței online. Poate fi din ce în ce mai dificil pentru școli și părinți să țină pasul cu amenințările virtuale și să se asigure că atât copiii, cât și personalul sunt protejați de materialele potențial dăunătoare și inadecvate. Echipăm școlile cu cunoștințele de care au nevoie pentru a înțelege aceste pericole și pentru a reacționa în cel mai bun mod posibil la orice problemă.”

Cursurile și resursele educaționale acreditate CPD susțin școlile din Marea Britanie în educarea întregii comunități școlare despre siguranța online – inclusiv toți liderii seniori, profesorii, întregul personal al școlii și părinții – despre cum să facă internetul un loc mai sigur pentru copii.

Rob Ford, directorul Heritage: „Acesta este un moment foarte important și de mândrie, deoarece școala Heritage a fost recunoscută la nivel internațional pentru abordarea sa față de siguranța online, mai ales că trăim într-o eră digitală sofisticată și complexă. Heritage este prima școală din Moldova care a obținut această distincție și sperăm că acest lucru devine predominant în comunitatea mai extinsă a educației naționale”.

Inga Chiosa, directorul adjunct Heritage: „În această eră, din ce în ce mai digitală, instruirea online în siguranță este esențială, dând școlii puterea de a proteja și educa elevii prin utilizarea eficientă a tehnologiei. Menținerea copiilor într-un mediu educațional sigur are legătură, în mod special, cu siguranța din mediul online, elevii dobândesc abilități și experiență care le vor servi pe tot parcursul vieții școlare și profesionale. Elevii noștri pot învăța cu succes un comportament online pozitiv, printr-o instruire adecvată despre siguranță online pentru întreaga comunitate școlară, inclusiv pentru profesori, personalul școlii și părinți, conferindu-le încredere atât copiilor, cât și adulților care lucrează cu ei, având cunoștințele necesare pentru a se menține pe ei înșiși și pe ceilalți în siguranță online.”

Calitatea de membru al școlilor certificate răspunde politicii statutare actuale ale Departamentul pentru Educație din Marea Britanie privind siguranța online, inclusiv ghidul revizuit „Menținerea copiilor în siguranță în educație”, care a intrat în vigoare în septembrie 2021. Beneficiile includ un model de învățare online premiat în domeniul siguranței, dar și numeroase resurse și informații actualizate pentru întreaga comunitate școlară.

Tatiana Popa, directorul adjunct pentru instruire Heritage: „Într-o lume în care toată lumea este conectată la internet și folosește zilnic diverse dispozitive, este extrem de important ca toți copiii să fie informați despre riscurile și pericolele pe care le prezintă lumea virtuală, fiind dotați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a le evita. Astfel, ei vor ști cum să folosească internetul în beneficiul învățării lor și să navigheze cu succes în secolul XXI.”

Despre „National Online Safety”

„National Online Safety” este un furnizor multi-premiat de cursuri acreditate CPD și resurse educaționale care ajută la sprijinirea școlilor în furnizarea siguranței în mediul online. Aceasta echipează liderii școlilor, personalul, părinții și elevii cu cunoștințele de care au nevoie pentru a înțelege pericolele din mediul virtual, adoptând o „abordare a întregii școli” față de siguranța online, cu convingerea că protecția copiilor nu se oprește la porțile școlii. Echipa „National Online Safety” este pasionată și dedicată furnizării unui conținut inovator și captivant, care poate fi accesat oriunde în lume, oricând, folosind orice dispozitiv. Natura foarte receptivă a companiei se reflectă în actualizarea materialelor de instruire și de învățare în mod constant, pentru a face față atât schimbărilor în îndrumările statutare, cât și în cele de reglementare publicate de Departamentul pentru Educație.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre (Youth.md) de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Școala de Administrare Publică” pentru grupurile etnice minoritare
Next Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă te invită la „Cafeneaua Literară” - Ediția a III-a
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 17 =