Șase dintre cele mai puternice dinastii de afaceriști care au schimbat lumea și cursul istoriei


În lume se găsesc o mulțime de dinastii politice, industriale, de divertisment și sport. Fie că prin bani sau talent, acestea domină prin surprinzătoarea cantitate de putere pe care o dețin. Astăzi îţi prezentăm 6 din aceste dinastii!

Este firesc și bine-cunoscut faptul că a construi o afacere de succes nu se întâmplă peste noapte. Este nevoie de ani de muncă, dăruire și angajament întru realizarea scopului stabilit. Iar odată ajuns în punctul culminant, este nevoie de perseverență și curaj pentru a te menține în top.

Oamenii grozavi din spatele acestor dinastii au reușit să construiască afaceri familiale durabile și de succes, din care poți învăța. Prin urmare, iată cele 6 dintre cele mai influente familii care au reușit să schimbe lumea și să construiască imperii.

Familia Rockefeller – șapte generații de urmași și o avere impresionantă

Familia Rockefeller este cunoscută drept cea mai înstărită familie din lume cu o avere estimată la circa 11 miliarde de dolari. Începând cu industria petrolieră și activitățile bancare și terminând cu învățământul superior, cercetarea medicală și arta, această familie a avut un impact considerabil în domeniile sale de activitate.

Patriarhul și întemeietorul acestei dinastii a fost John D. Rockefeller, care s-a remarcat în generarea bogăției sale din industria petrolieră și feroviară. Fiind fondatorul Standard Oil, a ținut să încredințeze afacerea fiului său, John D. Rockefeller Junior, care a reușit să gestioneze afacerea familie ca mai apoi să o predea celor cinci fii ai săi. Activitatea lor trăiește până în ziua de astăzi în lumea afacerilor, politicii și filantropiei.

With the death of a patriarch, have the Rockefellers lost their power?
Familia Rockefeller

Familia Sulzberger-Och – cea din spatele cotidianului american „The New York Times”

În 1896, Adolph Ochs a cumpărat The New York Times, un ziar care pierdea bani, și a fondat compania The New York Times. Arthur Hays Sulberger s-a alăturat venerabilului ziar în 1918, un an după ce s-a căsătorit cu fiica deținătorului cunoscutului ziar.

La mijlocul anilor 1900, Arthur a supravegheat creșterea ziarului privind atât reputația, cât și nivelul de notorietate al acestuia. El a preluat funcția de editor și președinte când socrul său a decedat și aproape a dublat circulația ziarului, precum și dimensiunea personalului.

La doi ani de la pensionarea sa, fiul său, Punch Sulzberger, a preluat funcția de editor. Continuând tradiția familiei, fiul lui Punch, Arthur Ochs, a preluat slujba de editor al New York Times, ca mai apoi și fiul acestuia, Arthur Gregg Sluzberger, să îi calce pe urme.

Familia Och-Sulzberger, una dintre dinastiile de ziare ale Statelor Unite, deține până în prezent The New York Times, care apare în New York și este distribuit internațional.

Familia Sulzberger-Och

Familia Walton – deținătoarea celui mai mare lanț de retail din lume

Fondată de Bud și Sam Alton în anul 1962, Walmart a devenit una dintre cele mai mari corporații din domeniul comerțului din lume cu venituri anuale estimate la circa 500 de miliarde de dolari.

Datorită accentului pus pe atenția clienților și controlul costurilor, Walmart ajunse cel mai mare retailer din Statele Unite în 1990. Un an mai târziu, lanțul de magazine s-a mutat pe piața internațională, iar creșterea nu a ezitat să apară.

Familia Walton este un exemplu tipic pentru ceea ce înseamnă să conduci o afacere cu dăruire și implicare. Descendenții familiei Walton continuă să lucreze în acest imperiu de afaceri și să ajute ca aceasta să avanseze și să atingă noi culmi.

How the World's Wealthiest Family Invests Its Fortune - Bloomberg
Familia Walton

Familia Coppola – magnați ai artei cinematografice

Familia Coppola este o familie italo-americană de cineaști și artiști care s-a remarcat în lumea cinematografiei. Francis Ford Coppola este unul dintre cei mai cunoscuți regizori americani, filmele căruia i-au adus trei Oscaruri și două Globuri de Aur.

Câteva dintre blockbusterele care i-au adus faimă sunt „The Great Gatsby”, „The God Father” și „Apocalypse Now”. Francis, alături de George Lucas a fondat compania American Zoetrope  care produce multe dintre filmele regizorilor de vază.

Familia renumitului regizor se află și ea în lumea cinematografiei: soția sa este documentaristă, fiul său, Roman Coppola, este producător și scenarist, iar fiica sa, Sofia Coppola, actriță cunoscută pentru scrierea și regizarea filmului „Marie Antoinette”. 

Director Francis Ford Coppola w. wife Eleanor and their two ...
Familia Coppola

Familia Pritzker – proeminentă în afaceri și filantropie în secolul al XX-lea

Averea familiei a început odată cu Abraham Nicholas Pritzker și fratele său, Jack Nicholas Pritzker, care părăsiseră firma tatălui lor în anul 1936 pentru a-și încerca abilitățile în comerț, investind în imobiliare și companii mici.

În scurt timp, averea familiei a crescut impresionant de repede. Imperiul de afaceri Pritzker a continuat să se extindă sub conducerea fiilor lui Abraham Nicholas, Jary Arthur, Robert Alan, Donald Nicholas, care în 1957 au cumpărat hotelul Hyatt House din Los Angeles și au scos roade din această investiție, extinzând lanțul hotelier de peste 150 de hoteluri Hyatt în Statele Unite și în străinătate.

Până la mijlocul anilor 1980, familia Pritzker deținea afaceri imobiliare și sute de companii și filiale. Cea mai mare investiție de afacere al acestora a fost Marmon Group care deține companii care produc echipamente de transport și componente electrice și industriale.

Meet the Pritzkers | WBEZ Chicago
Familia Pritzker

Familia Mars – moștenitori ai imperiului dulciurilor 

Ajunsă la a patra generație, familia Mars este moștenitoarea imperiului de dulciuri Mars, care produce batonașele Snickers, Twix, Mars, Milky Way și multe altele, cât și o gamă largă de produse destinate animalelor de companie și băuturi.

Istoria companiei a început cu fondatorul acesteia, Frank Mars, care a învățat tehnica de producere a batoanelor de ciocolată de la o vârstă fragedă, ca mai apoi să le vândă direct din bucătăria sa. În cele din urmă a fondat compania Mars. Inc unde au început să lucreze la batonașele de ciocolată care urmau să ajungă cunoscute în întreaga lume.

În 1923 a scos pe piață batonașul Milky Way, ideea fiului său, care în scurt timp a devenit una dintre cele mai bine vândute ale momentului. La moartea sa, Forrest Mars a preluat afacerea, iar de atunci compania a început să atingă noi culmi.

Acesta s-a retras din afacere în 1969, lăsând afacerea copiilor săi, Jacqueline, John și Forrest Jr. Mars. Compania Mars rămâne a fi una dintre cele mai prospere din lume. Averea colectivă a acestora este de 72 miliarde de dolari, ceea ce îi face a fi cea mai bogată dinastie din SUA.

Who are The Members of The Mars Family, How Much are They Worth?
Familia Mars

Aceste dinastii reprezintă adevărate exemple de muncă asiduă și dedicație. Youth.md îți dorește să preiei exemplul acestora pentru a-ți aduce scopul la împlinire, iar dacă articolul ți-a fost de folos nu uita să ne lași un mesaj pe pagina noastră de Facebook!

Reporter Youth.md: Geru Nicoleta

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous [foto] Află mai multe despre Immortelle – simbolul eternității și al nemuririi
Next Job // AO „Progres prin Alternativă” angajează manager de proiect
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − seven =