Cunoaște parcursul echipei din Moldova la concursul Diamond Challenge din SUA

diamond challenge Moldova, Gen2Gen, Competiție,

În luna aprilie curent, a avut loc finala internațională a competiției Diamond Challenge la Delaware, SUA. Echipa GEN2GEN din Moldova s-au clasat în top 4. Aceștia au obținut un premiu în valoare de 2.000 de dolari.

Diamond Challenge reprezintă o competiție internațională de antreprenoriat de origine americană, destinată liceenilor din întreaga lume. Anul acesta, 62 de echipe finaliste a selecțiilor naționale din 28 de regiuni ale lumii au primit invitația să participe la etapa finală a competiției.

În perioada 13 – 15 aprilie curent, 54 de echipe din cele 62 înregistrate au reușit să ajungă la Summit-ul Diamond Challenge care a avut loc în incinta campusului Universității Delaware.

Summit-ul este etapa finală a concursului Diamond Challenge for Entrepreneurs High School, unde câștigătorii etapelor naționale ale competiției își prezintă conceptele sale de afaceri și concurează pentru capitalul inițial pus la bătaie. Concurență între participanții este impunătoare: doar 3 echipe din fiecare direcție a competiție ajunge în final, parcurgând 2 semifinale.

Totodată, pe lângă prestația reală a participanților și desemnarea câștigătorilor, organizatorii Diamond Challenge au desfășurat și activități de teambuilding pentru participanți, ateliere de lucru, sesiuni de mentorat și excursii la centrele de inovare din campus. Misiunea principală a concursului fiind de fapt – de a preda, de a uni și de a construi o rețea globală de tineri activi și întreprinzători, care nu doar își vor implementa ideile de afaceri, ci vor colabora și cu colegii lor din diferite părți ale lumii.

În ciuda concurenței puternice și a ariei geografice extinse a competiției, câștigătorii selecției din Moldova, echipa GEN2GEN a reușit să treacă cu brio de ambele semifinale și au ajuns în etapa finală, unde au concurat cu trei echipe din SUA: MatchMeds (Maryland, New Jersey,), The Oil Magnet (Illinois) și SOBROS (California, New Hampshire, Texas).

Drept rezultat, echipa din Moldova s-a clasat pe locul 4 și a luat un premiu special în valoare de 2.000 de dolari.

De altfel, Diamond Challenge nu este doar o bătălie pentru premiile dispuse pentru participanți, ci în primul rând reprezintă o oportunitate pentru tineri să obțină un feedback constructiv din partea juriului cu privire la ideile sale de afacere.

De această dată, Moldova s-a făcut auzită și cunoscută prin faptul că echipa GEN2GEN a propus o idee inedită, menită să combată consecințele uneia dintre cele mai actuale probleme pentru Republica Moldova – pensiile mici. Aceștia au propus crearea unei platforme web destinată angajării persoanelor în etate din R.Moldova. Astfel, bătrânii în schimbul unor servicii ( curețenie, predare, etc) vor fi remunerați.

 

Daria Bounegru, membra echipei GEN2GEN a specificat: “Pentru mine să vizitez SUA a fost un vis, care datorită competiției Diamond Challenge a devenit real. Totodată, datorită acestei competiției am reușit să îmi dezvolt un set de abilități noi care îmi vor contura personalitatea. De altfel, am reușit să desprind și oportunități noi care cu certitudine mă vor ajuta la dezvoltarea carierei.

Summitul Diamond Challenge 2019 a reușit să reunească tinerii entuziasmați, care nu au ezitat să se împărtă cu cunoștințele și experiența sa. Pe parcursul competiției a fost o atmosferă foarte amicală în colectiv și am avut parte de susținere continuu din partea tuturor echipelor pe parcursul accederii noastre în următoarele etape ale competiției. Fiecare evoluție a noastră m-a învățat să fiu mai curajoasă și să lupt cu friciile mele. Sunt foarte fericită că am avut parte oportunitatea să particip la Diamond Challenge – o experiență unică care cu siguranță mă va ajuta să am o carieră de succes”.

Le sunt foarte recunoscător tuturor organizatorilor pentru experiența și emoțiile de care am avut parte pe parcursul acestei călătorii.”, a adăugat Alexei Murineț.

În edițiile anterioare, alte patru dintre echipele din R.Moldova au reușit să se claseze în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 16.000$.

Reamintim că competiția Diamond Challenge Moldova este implementată de INVENTO cu suportul Universității Delaware. Iar, desfășurarea celei de-a VI-a ediții în Republica Moldova a fost posibilă datorită sponsorilor și partenerilor proiectului:

Sponsor general – Turkish Airlines;

Sponsori – Moldova Agroindbank; Purcari Wines;

Parteneri – Centrul pentru tineri “MAIB studio Avanti”, FLEX Moldova, American Councils for International Education, JCI Chisinau.

___________________

*Echipa de management a proiectului Diamond Challenge Moldova și echipa GEN2GEN le aduce sincere mulțumiri sponsorilor și partenerilor proiectului, cât și tuturor persoanelor care au contribuit financiar prin intermediul platformei Indiegogo, la deplasarea echipei în Statele Unite ale Americii, la finala internațională a concursului Diamond Challenge.

**Pentru mai multe fotografii și detalii, vizitați pagina de Facebook Diamond Challenge Moldova.

Previous Devino conectat la natură de Ziua mondială a mediului
Next Student Fest: Află cum s-au distrat studenții la cel mai mare festival de cultură studențească
Laura Catărău
About the author

Laura Catărău

1 Comment

  1. […] Diamond Challenge reprezintă o competiție internațională de antreprenoriat de origine americană, destinată liceenilor din întreaga lume. Anul acesta, 62 de echipe finaliste a selecțiilor naționale din 28 de regiuni ale lumii au primit invitația să participe la etapa finală a competiției, scrie youth.md. […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *