Echipa Challenger Buiucani luptă în potriva ambuteiajelor


În cadrul celei de-a noua ediții a programului Challenger, un grup de tineri din Chișinău s-au unit cu scopul de a soluționa problema ambuteiajelor din capitală. Pe parcursul mai multor luni, ei au efectuat analize și au elaborat strategii pentru a remedia această problemă semnificativă.
Conform unui sondaj desfășurat în luna martie 2023, la care au participat 1775 de locuitori ai Chișinăului, ambuteiajele au fost identificate ca fiind o sursă constantă de nemulțumire pentru locuitorii capitalei.
În luna iunie, acești tineri au luat parte la evenimentul numit “Dezbaterile pe Strategii,” unde au simulat rolurile Guvernului și Opoziției pentru a prezenta propriile lor soluții.

Care este scopul proiectului?

Această competiție a condus la formularea unor strategii concrete destinate rezolvării problemei ambuteiajelor din cele cinci sectoare ale Chișinăului. Evenimentul de Consultare a Cetățenilor privind Ambuteiajele de pe Vasile Lupu, organizat de Echipa Challenger din Buiucani, adună opinii și soluții pentru un trafic mai eficient. Echipa Challenger din sectorul Buiucani a organizat cu succes un eveniment de consultare a cetățenilor cu privire la problema ambuteiajelor persistente de pe strada Vasile Lupu.
Evenimentul a avut loc în data de 29 octombrie 2023, oferind locuitorilor din zonă o platformă pentru a-și exprima preocupările legate de traficul aglomerat și pentru a contribui la identificarea soluțiilor potrivite.
Evenimentul a implicat o abordare inovatoare, unde participanții au avut posibilitatea de a-și exprima gradul de nemulțumire față de ambuteiaje folosind bomboane colorate.

Cum a fost exprimată nemulțumirea

Cele trei culori, roșu, galben și verde, au reprezentat nivelurile diferite de deranjament. Conform acestui sistem, roșu semnifica o nemulțumire puternică, galben indica un disconfort de nivel mediu, iar verde însemna că participanții nu se simt deranjați de ambuteiaje.

Pe data de 2 noiembrie, echipa Challenger Buiucani s-a întâlnit cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, unde au prezentat strategia și obiectivele acestuia. Inspectoratul Național de Securitate Publică a arătat o receptivitate pozitivă față de strategia propusă de echipa Challenger Buiucani.
Echipa Buiucani se angajează să continue dialogul cu comunitatea și autoritățile publice locale ca să lucreze împreună pentru a găsi soluții care vor face viața locuitorilor din zonă mai ușoară și mai confortabilă în ceea ce privește traficul rutier.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Truths and Lies in the Advertisements
Next Ce? Unde? Când? Tu poți răspunde? Înscrie-te și află
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 10 =