Romane de dragoste care au avut o ecranizare de succes


De-a lungul timpului, regizorii au profitat de ocazie și au transformat multe cărți de succes în filme/seriale mai vizibile. Astfel multe din ecranizările cunoscute ale poveștilor de dragoste își au începuturile din romane.

Îți prezentăm 5 lecturi cu ecranizări de succes de care să te bucuri în timpul liber:

La cinci pași de tine

Rachael Lippincott, Mikki Daughtry, Tobias Iaconis - La cinci pasi de tine  - elefant.md

Romanul apărut în 2018 prezintă povestea Stellei Grant și a lui Will Newman, care deși sunt la vârsta adolescenței, au de împărțit aceeași durere. Ambii sunt infectați cu fibroză chistică, care le afectează plămânii. Cunoscându-se pe holurile spitalului, tinerii își dau seamă că sunt exact opusul. În timp ce Stella are grijă de regimul său strict, Will își pierde speranța și tratează totul cu indiferență. Totuși această diferență a făcut posibilă apropierea dintre cei doi, care se trezesc cu sentimente reciproce. Doar că pentru a se menține în viață, trebuie să păstreze distanța fizică de cei șase pași stricți. 

Peste un an de la lansare aparea ecranizarea romanului sub regia lui Justin Baldoni, care a ajuns să se bucure de un succes la fel de frumos ca al cărții. Rolurile principale sunt jucate de Haley Lu Richardson și Cole Sprouse.

Absolut tot

Nicola Yoon - Absolut totПриятных покупок в нашем магазине!

Romanul o prezintă pe Maddy o adolescentă care la cei 18 ani ai săi nu a putut avea accesul la lumea de dincolo de cei patru pereți ai casei. Boală de care suferă o ține departe de interacțiunea cu oamenii, pentru că cel mai probabil corpul ei nu ar putea suporta atâtea bacterii și ar ceda. Singurele persoane pe care le vede și cu care poate vorbi față-n față sunt mama și asistenta ei. Asta până în ziua când noii vecini vin să se salute, iar tânărul Olly se interesează de ea, văzând-o la fereastră. Din acest punct cei doi încep să comunice de la geamurile camerilor sau prin mesaje și apeluri telefonice. Însă lucrurile încep să se complice când tinerii se îndrăgostesc unul de altul, iar Maddy simte nevoie de a-l avea alături.

Bazându-se pe șirul întâmplărilor din roman, se ajunge la ecranizarea în filmului cu același nume, lansat pe 19 mai 2017. În rolurile principale sunt actorii Amandla Stenberg (Maddy) și Nick Robinson (Olly).

Cel mai de preț cadou

The Best of Me - Cel mai de preț cadou (2014) - Film - CineMagia.ro

Acțiunea descrisă începe în primăvara anului 1984. Amanda Collier și Dawson Cole, liceeni la acea vreme, ajung să se cunoască și se îndrăgostesc. Doar că lumile din care făceau parte erau prea diferite și au devenit treptat un obstacol printre ei, care a dus la despărțirea lor, luând-o fiecare pe drumul său. Însă, douăzeci de ani mai târziu cei doi, adulți deja, se reîntâlnesc la înmormântarea lui Tuck Hostetler, salvatorul lui Dawson și cel care fusese martor la dragostea lor de cândva. În urma decesului lui Tuck, acesta le-a lăsat în grijă niște responsabilități, dar și o moștenire. Treptat Amanda și Dawson își descoperă poveștile, dând o nouă șansă relației lor, crezând că de data aceasta nimic nu le mai poate sta în cale.

După patru ani de la apariția romanului, se lansează și filmul în baza acestuia, care a reușit să bucure ochii spectatorilor. În rolurile principale ca tineri îndrăgostiți au fost Luke Bracey și Liana Liberato, iar povestea de după douăzeci de ani a fost jucată de James Marsten și Michell Monaghan.

Mândrie și prejudecată

Pride & Prejudice - Mândrie și Prejudecată (2005) - Film - CineMagia.ro

 Fiind considerată una dintre cele mai de succes lecturi a secolului XIX, romanul centrează acțiunea între două personaje, din lumi și clase sociale diferite. Elizabeth Bennet este a doua născută a familiei cu o educație și spiritualitate aparte în comparație cu ceilalți membri, care sunt considerați de o clasă ceva mai inferioară, dar care încearcă să-și păstreze numele.

Pe când, Fitzwilliam Darcy este un bogătaș în toată puterea cuvântului, proprietarul splendidului domeniu Pemberley în Derbyshire, dar și foarte orgolios în același timp. Deși la început insuportabili unul pentru celălalt, treptat între Lizzy și Darcy se modifică lucrurile, fiind vorba de apariția unor sentimente. 

Povestea romanului a devenit repede îndrăgită de cititori, iar în secolulul XX se prezintă prima ecranizare a acestuia. Însă după prezentarea din 1940, urmează alta în 1995, iar ultima versiunea din 2005. În rolurile centrale Keira Knightley și Matthew Macfadyen.

Pasărea spin

Collen McCullough - Pasarea Spin, Vol.1 - elefant.md

Împărțit în două volume, povestea se concentrează în jurul familiei Cleary, a membrilor acesteia și a evoluțiilor întâmplărilor de-a lungul timpului. Mezina familiei și unica fată Meggie Cleary e cea căreia i se va acorda mai multă atenție. Din vârstele copilăriei ajunge să locuiască pe moșia Drogheda, unde îl cunoaște pe Ralph de Briccassart, un preot catolic. Anii trec cu toate aspectele lor, iar Maggie se transformă într-o tânără de o frumusețe aparte.

Fiind mereu în jurul preotului, fata îl vede mai mult decât un bun sfătuitor și om de încredere. Însă nu atât diferența de cei aproape douăzeci de ani, cât regulile preoțești îi interzic lui Ralph să se apropie altfel de Maggie, de altfel știind foarte bine cât o iubește. Totuși mereu situațiile din viață îi vor aduce împreună, dar nu se știe dacă au reușit să fie fericiți în propria viață.

În 1983, după câțiva ani la publicarea volumelor, apare și serialul aceleiași povești imposibile de dragoste. În rolurile principale au fost actorii: Richard Chamberlain (Ralph de Briccassart) și Rachel Ward (Meggie Cleary).

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram  și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Jidraș Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Se dă start procesului de înregistrare pentru participare la Cursul de lungă durată în Formare de Formatori!
Next 3 metode universale de a soluționa o problemă fără implicarea psihologului
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =