Află mai multe despre MDMUN de la Teodor Zaporojan


Ați fost vreodată interesați de modul în care funcționează ONU, cea mai importantă organizație a țărilor din întreaga lume? Sau, chiar ați dorit să încercați să intrați în pielea diplomaților de rang înalt și să vedeți cum decurge luarea deciziilor cu influență și de o importanță mare? Atunci, vă recomand să participați la următoarea ediție a MDMUN – Moldova Model United Nations. Anul acesta, eu am participat, și mi-a plăcut enorm!

În cadrul evenimentului au existat patru comitete pe diferite teme – Securitate Mondială, Siguranța alimentară în zonele de risc, Dezarmare, Managementul Refugiaților. Fiecare comitet a primit 2 teme de actualitate din politica mondială, relevante temei comitetului. În cadrul a peste 15 ore de dezbateri în limba engleză, comitetele au dezbătut temele primite și a votat și semnat câte o rezoluție care conținea idei și soluții posibile la problemele discutate. În cadrul sesiunilor de dezbateri, participanții și-au dezvoltat abilitățile de vorbit în public, negociere și scrierea documentelor, toate astea în limba engleză! 

Pe lângă toate acestea, am avut și multe alte activități interesante. Însuși deschiderea oficială a avut loc în incinta Parlamentului, iar noi întâlnindu-ne cu  diverși deputați. Pe lângă asta, ne-am întâlnit cu reprezentații UNHCR și WFP din Moldova. Într-o seară, am cinat cu diverși ambasadori și oficiali ONU din Moldova, ei povestindu-ne despre parcursul lor profesional și împărtășind cu noi sfaturi prețioase. Iar în penultima zi am avut și o petrecere, la care ne-am distrat și am retrăit ultimele câteva zile.

Însuși experiența de care am avut parte este de neuitat, din această cauză, vă recomand participarea la MDMUN din tot sufletul. Ne vedem anul viitor!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine și a afla cât mai multe informații utile!

Reporter Youth.md: Zaporojan Teodor

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 7 tineri din Mihăileni au participat la o sesiune de instruire în domeniul jurnalismului comunitar
Next Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a dat start celei de a 5-a ediții a Zilelor Științei - „Științele fundamentale pentru dezvoltare durabilă”
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 12 =