Adaugă-ți în Watchlist cele mai bune filme de psihologie


În zilele noastre varietatea de filme este mare, fiind create diferite tipuri pentru plăcerile tuturor. De asemenea sunt și multe ce se axează pe creierul uman, boli mintale etc., iar noi am întocmit o listă, special pentru fanii de psihologie și arta cinematografică.

12 Angry Men 

12 Angry Men' Poster on Behance

Dramă (1957)
Subiecte: Dezvoltare socială, morală
Actori: Henry Fonda, John Fiedler

Plot: Un grup divers de 12 jurați deliberează soarta unui latin de 18 ani acuzat că și-a ucis tatăl. Pe măsură ce un jurat încearcă să-i convingă pe ceilalți că cazul nu este atât de deschis și închis pe cât pare, apar prejudecăți individuale și preconcepții despre proces.

Recomandat de: Dr. Lara Ault
De ce este recomandat: Filmul are lecții extraordinare și valoare în psihologia socială. Se adresează prejudecăților, conformismului, agresivității, interacțiunii de grup, conducerii, persuasiunii și alte domenii de bază ale psihologiei sociale și studiul comportamentului uman normal.

28 Days

28 Days (2000) - IMDb

Dramă/romantică (2000)
Subiecte: Tulburări de abuz de substanțe/alcoolism
Actori: Sandra Bullock, Viggo Mortensen, Dominic West

Plot: Sandra Bullock joacă rolul unui editorialist unui ziar care alege să între într-un centru de reabilitare pentru alcoolism în loc de închisoare pentru că a furat o limuzină la nunta surorii ei și a prăbușit-o. Inițial negând că este alcoolică și rezistentă la tratament, cu ajutorul colegilor pacienți, ea începe în cele din urmă să-și reexamineze viața și se împacă cu alcoolismul și dependența de medicamentele prescrise.

Recomandat de: Dr Glenn Lowery
De ce este recomandat: acest film modelează abilități bune de consiliere și promovează optimismul, în timp ce se confruntă cu probleme grave de abuz de substanțe.

A Beautiful Mind 

RUSSELL CROWE POSTER A BEAUTIFUL MIND (2001 Stock Photo - Alamy

Dramă (2001)
Subiecte: Psihologie anormală, tulburări psihotice/schizofrenie
Actori: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Plot: Bazat pe viața geniului matematician și laureatului Nobel John Forbes Nash, care suferă de o boală mintală severă, acest film a câștigat patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun film.

Recomandat de: Dr. Antonio Laverghetta
De ce este recomandat: filmul luminează viața și suferința unei persoane care trăiește cu schizofrenie. Studenții la psihologie vor observa că Nash prezintă multe dintre simptomele folosite pentru a diagnostica schizofrenia și pot urmări intensitatea crescândă a acestor simptome și efectul asupra lui și a celor din jur. Filmul arată, de asemenea, sarcina dificilă de a gestiona tulburarea și importanța sprijinului social.

The Blind Side 

The Blind Side Posters - JoBlo

Biografie/sport (2009)
Subiecte: Psihologia socială, inclusiv influența socială, relațiile de familie
Actori: Quinton Aaron, Sandra Bullock, Tim McGraw, Kathy Bates

Plot: „The Blind Side” este povestea adevărată a lui Michael Oher, un băiat afro-american fără adăpost, care este adoptat de o familie bogată, familia Tuohy. Michael își realizează întregul potențial, având rezultate la  școală și devenind o alegere de primă rundă în draftul NFL 2009.

Recomandat de: Dr. Helen Oderinde
De ce este recomandat: acest film face o treabă bună în a evidenția unele dintre dificultățile și neînțelegerile care au loc atunci când oameni de diferite culturi încearcă să pună legătura între diferențele culturale și rasiale și să se conecteze la un nivel intim. Filmul arată, de asemenea, cât de benefică poate fi acest angajament: familia Tuohy deschid ușa către oportunități educaționale și financiare pentru Michael și el, la rândul său, le deschide mințile.

Driving Miss Daisy

Driving Miss Daisy (1989) - IMDb

Comedie/dramă (1989)
Subiecte: psihologie socială, psihologia dezvoltării/îmbătrânire, boala Alzheimer
Actori: Jessica Tandy, Morgan Freeman, Dan Akroyd

Plot: Filmul începe în 1948 când, la insistențele fiului ei, care hotărăște că mama lui trebuie să nu mai conducă, domnișoara Daisy Werthan, o femeie evreică bogată din sud, angajează un șofer afro-american, Hoke Colburn. Povestea prieteniei lor se desfășoară în următorii 25 de ani, pe măsură ce își depășesc diferențele și disconforturile și își dezvoltă o prietenie iubitoare.

Recomandat de: Dr. Antonio Laverghetta
De ce este recomandat: Pe lângă faptul că abordează natura degenerativă a bolii Alzheimer, acest film explorează unele dintre marile întrebări de interes din domeniul psihologiei sociale: cum se dezvoltă prejudecățile și cum pot fi depășite.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tekwill Expo Day: roboți, drone, realitate virtuală și ateliere de formare
Next Does your School have a Student Council?
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 14 =