Program de suport pentru activiștii și activistele în apărarea drepturilor omului


suport pentru activiști drepturile omului

Program de suport pentru activiști și activistele în apărarea drepturilor omului. Moldova Împotriva  Discriminării este un proiect derulat de ERIM Europa, GENDERDOC-M, Gender Centru, organizație gazda a secretariatului Platformei pentru Egalitate de Gen , cu suportul financiar a  Uniunei Europei.

Munca de activist/ă în Republica Moldova, la fel ca în multe alte părți ale lumii, este grea  din cauza supraîncărcării cu activități și a presiunii intense din partea guvernului și a societății în general, care duce spre burnoutul activiștilor/activistelor. Sprijinul nostru este conceput pentru a ajuta la construirea rezistenței lor, pentru a îmbunătăți mediul de muncă în continuarea luptei lor pentru drepturile omului.

DESPRE OPORTUNITATE

Pentru a combate acest lucru, Platforma pentru Egalitate de Gen, va oferi 10  subvenții mici de până la 700 EUR pentru activiste/sti sau ONG-uri care lucrează pentru drepturile femeilor sau LGBTI. Subvențiile sunt oferite pentru activități precum asistență psihologică, asistență socială, activități de recuperare/relaxare, consiliere juridică, consiliere anti-burnout sau ateliere pentru toți membrii personalului, alte activități neccesare pentru continuarea activității în contextul pandemii COVID-19. Activitățile vor depinde de nevoile solicitanților.

Dacă vom avea mai multe solicitări vom organiza un program de training privind arderea burnout.

Termenul de aplicare: aplicațiile pot fi expediate până la data de 15 aprilie 2021, ora 18:00.

Cine poate participa la programul de suport:

Persoanele fizice sau organizațiile sunt eligibile să aplice singure sau în parteneriat cu alții. Vor fi selectate aplicațiile în baza următoarelor criterii:

  • lucrează ca activist/ă sau pentru un ONG în ultimul an;
  • există un risc clar de asupra stării de sănătate, socială a persoanei sau angajați/te/ voluntari la organizație;
  • există o legătură între starea de sănătatea și munca lor;

Activitățile se pot desfășura pe orice perioadă de timp, dar trebuie finalizate pînă la data de 30 octombrie 2021. Aplicațiile de la organizații politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul dat și să-l expediați la adresa de e-mail:  secretariat.platformadegen@gmail.com. Informații suplimentare la tel: 069215456, persoana de contact Nina Lozinschi, Secretara Generala a Platformei pentru Egalitate de Gen.

Sursa: egalitatedegen.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum să crești personal și să nu mai pierzi timpul în zadar
Next Obiceiurile oamenilor neproductivi pe care nu ai vrea să le copiezi
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 1 =