Obiceiurile oamenilor neproductivi pe care nu ai vrea să le copiezi


obiceiurile oamenilor neproductivi

Organizarea și productivitatea sunt două virtuți importante pentru a ajunge la scopurile tale repede și eficient. Pentru a forma o rutină ai nevoie de obiceiuri. Dar unele obiceiuri trebuie eliminate, ca să nu încetinească procesul de lucru. Care sunt obiceiurile la care trebuie să renunți? Vei afla despre ele în acest articol.

Abuzul accesului la internet

Faptul că poți accesa internetul pentru a găsi răspunsul la orice, nu înseamnă ca ar trebui să o faci. Odată ce intri pe net, poți deveni distras, ceea ce te va împiedica să lucrezi eficient. În timpul lucrului/învățatului, ține telefonul sau alte dispozitive la distanță.

Multitasking-ul

Abilitatea de a face mai multe lucruri deodată este considerată o calitate. Însă, studiile arată că doar aproximativ un procent au o așa abilitate. Pentru alte persoane, este un obicei prost care te scapă de concentrare.

Prioritizarea greșită

Unii cred că dacă au mai multe scopuri sunt gata de orice. Și chiar dacă eșuează, au mai multe opțiuni. În realitate, dacă nu îți organizezi prioritățile, poți ajunge cu o mulțime de proiecte neterminate, și neștiind pe care să te focusezi, pierzi controlul asupra propriei munci.

Locul de muncă este neorganizat

Dacă locul tău de munca este neorganizat, asta îți poate cauza distragerea. Când te așezi să lucrezi, fii sigur că lângă tine ai doar lucruri de care ai nevoie, și că nu o să fii nevoit/ă să te ridici sau să cauți ceva.

Obiceiurile

Fără un orar stabilit

Înainte să începi o activitate, gandește-te cât timp vrei să aloci acestei acțiuni. Verifică-ți orarul, și fii sigur/ă că nu ai alte planuri. Referidu-mă la punctul de mai sus,  asigură-te ca totul este lângă tine, iar odată ce te așezi să lucrezi nu te distrage pentru un anumit timp.

Lipsa pauzelor

Dacă te arunci în muncă și nu iei pauze regulate, o să ajungi să lucrezi mult mai puțin. Fără pauze, chiar dacă sunt de 5 minute, sau doar să iei apă, creierul tău obosește. Dacă creierul tău e obosit, nu mai lucrează la capacitatea maximă. Acest lucru îți poate cauza pierderea motivației, sau simplu să nu te poți concentra.

Sper că acest articol a fost util, și că ai învățat ceva nou despre obiceiurile oamenilor neproductivi și evitarea acestora. Nu ezita să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook, Instagram, și Telegram!

Reporter Youth.md: Bianca Sîrbu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program de suport pentru activiștii și activistele în apărarea drepturilor omului
Next Job // HelpAge angajează consultant servicii sociale
Cristina Vasciuc
About the author

Cristina Vasciuc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =