Grup de suport gratuit pentru supraviețuitoarele / -torii violenței sexuale


Conform UNICEF, unul din cinci copii e abuzat înainte de 18 ani și cu toate că Republica Moldova s-a clasat pe primul loc în Europa la cauzele violenței fizice și sexuale – OECD (2019), nu au existat multe oportunități de ajutor accesibile, mai ales pentru minori/e. Statisticile sunt îngrijorătoare și soluțiile încep să apară! 

IMPORTANT!

În perioada 16 ianuarie – 3 aprilie, poți fi beneficiar/ă al unui Grup de Suport psihologic și a consilierilor individuale pentru supraviețuitoarele/orii violenței sexuale în Republica Moldova! Proiectul este organizat de către Feminismd, în parteneriat cu Institutul de Familie și Inițiative Sociale (IFIS) și este gratuit, anonim și ghidat de psihoterapeuta Nelea Panfil, cu peste 15 ani de experiență în domeniu!

CE PRESUPUNE PROIECTUL ȘI CUM VA AVEA LOC?

Se va desfășura sub formă de:

  1. GRUPURI DE SUPORT

Grupul de Suport reprezintă consiliere psihologică în grup și se axează pe susținerea participantelor/ților în procesul de reabilitare după traumă.

Se va desfășura timp de 12 săptămâni, a câte 1 sesiune de 3 ore pe săptămână în sectorul Centru, Chișinău. Dacă trăiești în afara orașului, dar îți asumi responsabilitatea să participi la Grup, ți se vor rambursa cheltuielile de transport pentru fiecare călătorie. Numărul maxim de participante/ți la grup este 12 persoane.

  1. CONSILIERI INDIVIDUALE

Consilierile individuale se vor desfășura online, câte 1 oră/sesiune. Dățile și orele convenabile le vei stabili împreună cu psihologa. 

CUM SE VA PĂSTRA ANONIMATUL?

Deseori victimele violenței sexuale se întâlnesc cu sentimentul de rușine. Fiind un eveniment traumatizant, este complicat să vorbești și să îl depășești. Procesul de selectare a beneficiarelor/ilor este unul confidențial. Dacă simți nevoia, poți solicita adaptări, precum folosirea unui pseudonim, camera oprită etc. Dacă ești minor/ă, tutorele tău va trebui să semneze un contract, dând acordul pentru participarea ta la grupul de suport/consilierile individuale. Nu îți face griji, contractul nu va menționa nimic despre violență, ci doar va indica participarea ta într-un program de dezvoltate personală.

CUM POȚI SĂ TE ÎNSCRII?

Dacă ai trecut prin violență sexuală, ai sub 21 ani și vrei să te vindeci, completează acest formular (link AICI) pentru a beneficia de program!

În cazul în care ai întrebări sau neclarități, scrie la feminismmoldova@gmail.com sau pe pagina de Instagram @feminismd! Pentru a vedea postarea cu toate detaliile, apasă https://www.instagram.com/!

Acesta este un proiect finanțat prin Programul de combatere a violenței domestice în Moldova, susținut cu fondurile Fundației Oak și implementat în stat printr-un parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare din România. 

Nu uita să urmărești Youth.md pe Instagram, Facebook, Telegram!

Reporteră Youth.md: Oana Guțan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs online despre tehnologiile și instrumentele educaționale moderne
Next Miss Tourism Beauty Moldova – ediția 2022
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − five =