Posters on the Move: încearcă-ți forțele în domeniul afișului social!


Alianța Biciclete Chișinău – ABC, invită toți doritorii_toarele de a-și încerca forțele în domeniul afișului social: creatori, studenți de la arte, freelanceri și designeri grafici de profesie, să participe la campania de afișe Posters on the Move.

Scopul campaniei:
a aduce în atenția publicului larg problemele de mobilitate din Chișinău – dezvoltare urbană centrată pe automobil, lipsa echității în trafic și în folosirea spațiului public.

Participarea este posibilă cu lucrări deja existente sau pot fi create lucrări noi în baza temelor indicate în apel. Se poate alege o singură direcție din cele propuse sau pot fi combinate mai multe într-o lucrare. Iar pentru a diversifica mesajele campaniei, se propun următoarele direcții:

  1. Raportul inegal dintre participanții la trafic: automobil, transport public, pieton, bicicletă, trotinetă, dezvoltare urbană centrată pe mașini;
  2. Bicicleta ca alternativă bună prin oraș: economie de timp și spațiu, de bani, autonomie, sănătate proprie și a celor din jur;
  3. Problemele de mobilitate și accesibilitate în Chișinău: supraaglomerare cu mașini, ambuteiaje, acapararea trotuarelor, poluarea aerului și fonică.

DATE TEHNICE

Afișele digitale și/sau scanate trebuie să fie pe format vertical A2, cu dimensiunea de print 420 x 594 mm, rezoluție pentru tipar (300 dpi), cmyk. Salvate în format tiff sau pdf, după formula: NumePrenume.tiff

Fiecare autor_toare poate aplica cu maximum 3 propuneri de afiș.
Este încurajată abordarea incluzivă, fără sexism și homofobie.

Pentru întrebări și detalii adiționale contactează la: alianta.abc@gmail.com.


CONCEPTUL PE LARG

Avem o problemă de mobilitate urbană – asta o simțim cu toții, dar nu o formulăm și exprimăm suficient în spațiul public. Deși utilizatorii de automobile nu reprezintă majoritatea populației, poziția lor este cea mai prezentă și vocală în discursul urban.

Campania Posters on the Move vine să abordeze problematica orașului supraaglomerat cu mașini, poluat, acaparat și lipsit de accesibilitate pentru toți, printr-o serie de postere realizate de creativii locali. Intenția este de a trezi curiozitatea comunității pentru tema mobilității urbane în cadrul acestei campanii, iar designul grafic are acea forță de a adresa probleme actuale prin afișul social (Posters for Social Change). 

Prin afișele create local, expuse în spațiul public, se va aduce în discuție cealaltă parte a monedei – și anume beneficiile transportului alternativ versus efectele dezastruoase a unei dezvoltări urbane centrate doar pe automobil.

La final vor fi selectate până la 20 de lucrări pentru afișaj din volumul total recepționat. Artiștii selecționați vor primi un e-mail de confirmare pe 22-23 septembrie 2022.

Afișele selecționate vor fi expuse în spațiul public – Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și Parcul Catedralei, începând cu 30 septembrie 2022.

După încheierea expoziției, afișele vor fi expuse la diverse evenimente tematice (ex. Iarmareco 2022), iar ulterior vor fi donate în instituții și spații culturale.

Se va realiza și un pliant cu toți participanți_telei din expoziție, oferit gratuit tuturor vizitatorilor.

Deadline de depunere a afișelor: 16 septembrie 2022

Detalii: aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Meetup cu Tudor Lazăr: Resursele umane și coordonarea voluntarilor
Next Vino la cel mai tare concert dedicat Zilei Internaționale a Tineretului la Chișinău - FOAM PARTY
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 1 =