Școala Profesională Nr. 4 din Bălți va beneficia de energie solară fotovoltaică

tineri, proiect, finanţare

Foto-simbol: RTR.md
În Școala Profesională Nr. 4 din municipiul Bălți a avut loc, lansarea unui sistem fotovoltaic. Echipamentul modern va fi utilizat de către profesori/ electricieni în procesul de instruire a viitorilor specialiști. 

Proiectul-pilot a fost implementat ca urmare a semnării Acordului de colaborare tripartit între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Școala Profesională nr. 4 din municipiul Bălți și Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).La Școala Profesională nr.4 din Bălți a fost lansat un sistem de energie solară fotovoltaică

Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic urmează a fi vândută, iar venitul generat va fi utilizat pentru susținerea procesului de instruire la meseria electrician, care include costuri pentru: consumabile, material de învățare, dar și bonus pentru profesori/maiștri.

Un avantaj al acestui proiect este generarea de noi venituri, o activitate care ia tot mai mare amploare în cadrul sistemului de învățământ profesional tehnic. Organizatorii speră că în următoarea perioadă o să aprobe un cadru normativ eficient pentru instituțiile de învățământ din perspectiva economico-financiară, astfel încât acestea să genereze venituri proprii, dar și mai important – să ofere posibilitatea elevilor de a fi instruiți și pregătiți pentru încadrarea în câmpul muncii.

Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) susține sistemul învățământului profesional tehnic secundar (ÎPTS) din Republica Moldova, începând cu 2008. Una dintre numeroasele activități realizate în domeniul ÎPTS este sprijinul material al școlilor-partenere, care în ultimii 9 ani a constituit peste 2 milioane Euro.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Debate Academy organizează ediția a IV-a a evenimentului „Școala Dezbaterilor Junior”, pentru copiii între 8 și 13 ani
Next Înscrie-te şi câştigă unul din cele 500 de bilete de odihnă oferite de Municipiul București
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =