Participă la Forumul anual privind bugetarea participativă, ediția 2020


bugetarea participativă

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Fundația Konrad Adenauer și Centru de Studii Est Europene (EESC, Lituania), organizează Forumul Anual 2020 privind bugetarea participativă, care este principalul eveniment public al Proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o bună guvernare bugetară în Moldova”, implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer e.V.

Forumul va oferi un cadru național de discuții la nivel înalt dedicat implementării principiilor bugetării participative la nivel central și local în Republica Moldova. Evenimentul va reuni reprezentanți ai autorităților publice locale, factori de decizie guvernamentali, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, precum și experți internaționali în special din Europa Centrală și de Est, care vor împărtăși experiența și lecțiile învățate în implementarea diverselor instrumente ale participării bugetare.

Forumului se va desfășura, vineri, 27 noiembrie 2020, între orele 09.00-13.00 (ora Chișinăului).

Programul Forumului va include două sesiuni de discuții:

1. Prima, se va referi la importanța promovării transparenței procesului bugetar, precum și la viziunea strategică privind bugetarea participativă la nivel central și local.

2. Cea de-a doua sesiune va aborda tendințele recente din regiune și abordări practice de participare în procesul bugetar în Republica Moldova.

Discuțiile în cadrul Forumului vor contribui la elaborarea unor recomandări de politici pentru promovarea diverselor instrumente și abordări ale participării bugetare. 

Limba de lucru va fi româna, cu posibilitatea de traducere sincronă în engleză și rusă. 

Pentru informații suplimentare, despre agenda și participare, accesează acest link.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Maraton online pentru adolescenți: „Creează propriul avatar pentru Social Media”
Next Află mai multe despre Consiliul Raional al Tinerilor din Hîncești
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =