[antreprenoriat] Canale de YouTube despre afaceri și startup-uri


„Nimic nu funcționează mai bine decât munca la îmbunătățirea produsului tău” a spus Joel Spolsky, co-fondatorul Stack Overflow. Un antreprenor de succes continuă să învețe iar epoca digitală i-a venit în ajutor cu surse infinite de informații. Gratuit și simplu de accesat, YouTube-ul te poate ajuta să afli mai multe despre afaceri și startup-uri, atât dintr-o perspectivă practică, cât și teoretică.

Având în vedere numărul ridicat de canale dintre care poți să alegi, este ușor să te pierzi în această lume. Noi îți prezentăm 6 canale care te pot ghida în lansarea propriei afaceri sau gestionarea celei existente.

The Rise To The Top  

Canalul lui David Siteman Garland reprezintă opțiunea perfectă pentru cei care sunt interesați de antreprenoriat în domeniul media sau cum îi numește el – „mediaprenori”. Bazându-se pe propria experiență, Garland oferă sfaturi despre crearea produselor informaționale, realizarea corectă a un interviu sau pașii pe care trebuie să-i faci pentru a-ți crește audiența. Dacă te vezi în calitate de speaker sau creator de cursuri online, atunci acest canal este făcut pentru tine.

Marie TV

Unul dintre cele mai populare canale din domeniul bussiness este cel al lui Marie Forleo, expert în marketing și branding. Caracteristica dominantă a canalului ei de YouTube este axarea  pe dezvoltare personală și pe sfaturi practice, care pot fi urmate de fiecare. În interviurile sale, Marie are în calitate de invitați experți în creativitate; productivitate, sănătate și bunăstare, antreprenoriat, filantropie, spiritualitate și tehnologie. Urmărind clipurile sale video, poți afla mai multe despre cum să-ți construiești un business de impact și cum să depășești obstacolele cu ajutorul experienței antreprenoriale. 

This Week in Startups

Probabil că v-ați dat seama din denumire că startup-ul este tema principală abordată în video-urile de pe acest canal. Aici, antreprenorii cu experiență vin cu noi idei de afaceri sau relatează despre succesele și eșecurile pe care le-au avut în decursul carierei. Astfel, toți urmăritorii pot învăța care sunt lucrurile pe care ar trebui să le evite în procesul de administrare a unei afaceri.

Entrepreneur

Canalul vine în ajutorul tinerilor antreprenori prin clipurile video ce prezintă noi strategii de dezvoltare a afacerilor mici și mari, știri actuale din domeniul business și interviuri cu specialiști din diverse industrii. Specificul canalului constă în abordarea conceptelor clasice din economie în contextul dezvoltării actuale a sectorului antreprenorial.

Ask Jay Adelson

Cunoscut ca unul dintre cei mai buni influenceri din lume datorită site-ului său Digg.com, Jay Adelson încearcă, prin intermediul canalului de YouTube să educe antreprenorii, învățându-i cum se extinde sau se vinde corect o afacere. În cadrul sesiunilor sale live, antreprenorul american răspunde la întrebările urmăritorilor și oferă sfaturi pentru întreținerea propriei afaceri.

Așadar, la doar un click distanță, YouTube e mai mult decât un loc de divertisment, e o platformă care te ajută să-ți explorezi la maxim aptitudinile de antreprenor și te ghidează spre calea unei afaceri de succes. 

Pentru mai multe informații utile, nu uita să accesezi site-ul Youth.md, paginile noastre de Facebook , Instagram și canalul de Telegram !

Reporter Youth.md: Sîlnic Mădălina-Camelia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Câștigă bursa FabLab și crează-ți propriul proiect în cadrul Academiei MAKE A SHIFT
Next [De la Psiholog la Tine] Sesiune de informare pentru tineri despre comunicarea în conflicte cu Inga Russu
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + fifteen =