Eveniment caritabil – Christmas Act by Rotaract Club of Moldova International


Christmas Act by Rotaract

Prin intermediul evenimentului „Christmas Act by Rotaract”, echipa Rotaract Club of Moldova International își propune să întindă o mână de ajutor către două familii cu patru și respectiv șapte copii din localitatea Peresecina, raionul Orhei. Povestea și greutățile cu care se confruntă părinții acestor copii ne-au emoționat și nu ne pot lăsa indiferenți. Vă îndemnăm să vă alăturați pentru a putea aduce împreună bucurie și sărbătoare în casele lor.

Cunoaște povestea celor două familii!

În familia Iacob, mama celor patru copii încearcă să facă față de una singură greutăților și provocărilor vieții așa cum poate. Lucrează de luni până vineri, de dimineață până seară, făcând naveta Peresecina – Chișinău, iar ceea ce-i rămâne dintr-un salariu de 4000 lei e de ajuns doar pentru a asigura necesitățile lunare ale celor două gemene de 9 ani, băiatului de 13 ani și celei mai mari fete în vârstă de 14 ani. Mai mult decât atât, pentru că a venit perioada rece a fost nevoie de a schimba acoperișul casei, iar acum femeia este nevoită să achite și împrumutul bancar din salariul pe care-l primește.

Făcându-le o vizită pe 13 decembrie și discutând cu mama acestor 4 copii, echipa Rotaract a observat ca lecțiile la distanță complică situația pentru copii. Toți școlarii folosesc o singură tabletă pentru a continua să învețe, primită cadou de la directorul Liceului Teoretic ,,Alexandru Donici” din satul respectiv. În aceste condiții, elevilor le este foarte dificil să urmeze orele de la școală.

În familia Efrem, pe lângă cei patru copii ai lor, părinții îi au în grija lor și pe cei 3 nepoți ai familiei, fiind vorba despre 4 fete de 2, 8, 13 și 15 ani și 3 băieți de 7, 10 și 12 ani. Familia are un venit modest, tatăl fiind unicul care muncește, iar mama stând acasă pentru a avea grijă de toți 7 copii. Astfel, părinților le reușește cu greu să facă față cheltuielilor mult prea mari. Recent, s-au mutat în casa fratelui, până nu demult locuind într-un apartament închiriat. Familia se află în procesul de construcție a acoperișului casei. Pe lângă toate, nu au reușit să strângă bani pentru a procura un cuptor cu microunde care le-ar fi de mare ajutor. Toți cei 6 copii care merg la școală folosesc un singur laptop și o tabletă, pentru a-și putea continua studiile la distanță.

Fiecare dintre noi îi  putem ajuta, donând:

  • haine călduroase de iarnă (mărimea S, XS, M);
  • încălțăminte (mărimea ~20, 35-39 (fete), 35-38 (băieți) și pentru două gemene în vârstă de 9 ani, mărimea 34-35).

Pe lângă haine și încălțăminte, mai putem dona:

  • rechizite școlare (caiete, cărți, pixuri);
  • cărți educative de citit, cărți de colorat, puzzle-uri sau alte jocuri de societate pentru copii;
  • produse alimentare neperisabile;
  • aparate electronice funcționale, pe care nu le mai folosiți.

Donațiile pentru cele două familii de la Peresecina, pot fi aduse în cutia instalată de membrii Rotaract Club of Moldova International la Smokehouse, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 128, Chișinău, între 11 – 24 decembrie, în fiecare zi, între orele 11:00 – 22:00.

Împreună putem aduce un zâmbet și o speranță în viața celor care au nevoie de ajutor. Fii parte din Christmas Act by Rotaract! Pentru orice nelămurire, vă stăm la dispoziție. Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.

Telefon de contact: (373) 60378732.

Membrii Rotaract Club of Moldova International sunt tineri care își doresc să se dezvolte alături de comunitățile din care fac parte. Prin proiectele pe care le organizează, comunitare, educaționale, vocaționale, sociale sau ecologice, aceștia promovează spiritul rotaractian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Studenții pot câștiga 10.000 lei în cadrul programului „Burse pentru Viitorul Tău!”
Next Evenimente pentru tineri // "Kydavra 0.2 : New spells are coming" te ajută să descoperi Machine Learning și Data Science
Rotaract Club of Moldova International
About the author

Rotaract Club of Moldova International

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 15 =