E timpul! Implică-te în Protestul Global pentru Climă și Viitor

protest global, schimbari climatice, protest

15 Martie este ziua Protestului Global pentru Climă și Viitor!

În 2015, guvernele noastre s-au angajat la Paris să a ne protejeze în viitor, oferind o cale sigură, sub limita de 2 °C, cu justiție socială și climatică. Trei ani au trecut, iar viitorul nostru arată mai nesigur ca niciodată.

Putem crede că + 3°C este în regulă, dar oamenii de știință din domeniul climatic au dovezi că chiar + 2°C va cauza cataclisme meteorologice/climatice, care la rândul lor vor fi cauza foametei masive, secetei, tornado, incendii, inundații, războaie pentru resurse naturale și multe morți.

În Moldova, problema despăruririi, accesului la apă potabilă și problema managementului deșeurilor, nu sunt rezolvate deloc. Acest fapt pune în pericol extrem de mare populația acestei țări. Nu ne putem permite luxul să așteptăm cînd guvernul va întreprinde măsurile contra Schimbărilor Climatice și măsurile de adaptare la aceste schimbări.

Prin urmare, noi, generația tânără a R. Moldova, ieșim să protestăm împreună cu întreagă lume (goo.gl/a3Kps5) pentru a-i sugera guvernului că nu mai avem timp să așteptăm.

Ne întâlnim lângă cafeneaua Guguța la 11:30, ne pregătim pancartele, ca apoi să mergem în fața la clădirii Guvernului pentru a protesta și cere implementarea măsurilor concrete pentru combaterea efectului și adaptarea la Schimbările Climatice.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la Potluck și bucură-te de minunatele bucate vegane
Next Obține o bursă la Universitatea de Științe Aplicate de la Haga. Vezi care sunt condițiile
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *