Participă la conferința regională și află despre „Dezinformare ca instrument de propagandă: tendințe și impact regional”

dezinformare, stopfals, manipulare, informare

Participă la conferința „Dezinformarea ca instrument de propagandă: tendințe și impact regional”, unde se va discuta despre tendințele fenomenului știrilor false în Europa de Est și în unele țări din Parteneriatul estic, tehnicile de manipulare și dezinformare utilizate în scop de propagandă, impactul acestora asupra deciziilor cetățenilor în probleme actuale pentru societate, inclusiv în alegeri, și politicile publice de contracarare a acestui fenomen în țările din regiune.

În cadrul conferinței vor fi prezentate informații și date despre tehnicile de propagandă utilizate la nivel internațional, despre impactul propagandei externe și interne în alegerile parlamentare din Letonia (octombrie 2018) și Armenia (decembrie 2018), alegerile prezidențiale din Georgia (decembrie 2018) și în timpul referendumului privind redefinirea familiei în România (octombrie 2018).

La conferință vor participa experți și jurnaliști notorii din SUA, Polonia, Letonia, Estonia, România, Georgia, Armenia, Ucraina, R. Moldova.

Va avea loc un schimb de opinii și practici de combatere a dezinformării, vor fi lansate unele sugestii și recomandări pentru eficientizarea activităților de combatere a fenomenul propagandei și dezinformării.

Data desfășurării conferinței: 24 ianuarie 2019
Data limită de înregistrare: 21 ianuarie 2019
Formular de înregistrare: goo.gl/hirDM9
Locația: Radisson Blu Convention Center, Chișinău, Republica Moldova

Invitați și participanți internaționali: experți în securitate informațiilor, experți media, reprezentanți ai structurilor ce reglementează media și comunicarea.

Invitați și participanți din Moldova: experți în securitatea informațiilor, experți în mass-media, reprezentanți ai structurilor de reglementare a mass-mediei și comunicării, lideri de opinie, activiști civici, jurnaliști, consumatori media.

Limbi de lucru: engleză / română / rusă, traducerea simultană va fi asigurată.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF
Next Ești tânăr, energic și dorești să cunoști brandurile autohtone? Fii voluntar în cadrul expoziției „Fabricat în Moldova”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 8 =