[Părerea unui reporter] Beach body – între vis și realitate


Summer holiday fashion concept - tanning woman wearing sun hat at the beach on a white sand shot from above

Se apropie vara și cu toții am dat buzna la sălile de forță sau ne-am abonat la Cloe Thing pentru un abdomen în 2 săptămâni. Ne-am uitat în garderobă și vedem că acea rochie drăguță e deja strâmtă în talie. Ah, ce păcat, avem nevoie de o schimbare, întrebarea  e cât de benefică e ea pentru relația minte-corp.

Într-o lume unde deja avem anumite standarde corporale care induc la diete stricte ori la tulburări de alimentație, mai avem parte de niște curente/trend-uri care sunt menite să atace în primul rând adolescentul. Fiecare avem anumite complexe, dar când citim că putem scăpa de ele în 2 săptămâni și după acest termen de timp, când acele minusuri (care, apropo ne face să fim NOI într-o lume unde cineva mereu dorește să fie altcineva) rămân acolo, credem că nu facem destul.

Alergăm mai mult, mâncăm mai strict, măsurăm, renunțăm la hainele drăguțe de vară, fiindcă nu suntem mulțumiți de corpul nostru. Asta face beach body-ul, ne motivează să ne criticăm ceea ce natura ne-a dat mai frumos : belly fat, picioare slăbuțe, a 2-a bărbie, nas minuscul sau 0 pătrățele.

Tot pomenind de beach body nu avem cum să ignorăm acele poze hot de pe Internet cu corpuri care par de domeniul irealității. Un medic a zis o dată: „Dacă ești sportiv, dacă arăți bine, asta nu te face mai sănătos.

Când ni se zice că totul începe de la noi, ne referim și la starea corpului nostru. Exteriorul nostru nu va arăta mai promițător dacă îl considerăm mereu neîndeajuns. La fel cum un copil va renunța să învețe dacă este asociat cu alt coleg care ia note mai bine. Dragilor, corpul nostru e în continuă schimbare de la natură, punându-ne și noi amprenta negativă asupra lui nu facem decât să dăm cu piciorul în ceea ce mamele noastre au protejat 9 luni.

Sunteți frumoși până în momentul când vă simțiți obligați să faceți ceea ce corpul vostru urăște, din acel moment mintea și corpul au pierdut legătura. Vara e timpul când corpul poate și trebuie să își ia vitaminele după iarnă, nu pentru ca acesta să fie criticat.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram  și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter: Prodaniuc Crina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Stagiu pentru jurnaliști(ste) și bloggeri(e) în Germania cu o bursă de 3800 de euro
Next Participă la Forumul Municipal al Tinerilor, 08 iunie 2022!
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − two =