Până la 215 mii USD pentru proiecte ce promovează egalitatea de gen și drepturile femeilor


egalitatea de gen proiect finanțare

Apel de propunere pentru punerea în aplicare a acțiunilor locale care promovează egalitatea de gen și drepturile femeilor în cadrul proiectului de consolidare a acțiunilor gender în raioanele Cahul și Ungheni.

Sunt invitate organizaţiile societăţii civile să participe la acest apel, desfăşurat în cadrul Proiectului EVA – Promovarea egalităţii de gen în raioanele Cahul şi Ungheni.

Domenii prioritare:

  1. Promovarea egalității de gen;
  2. Abilitarea femeilor;
  3. Prevenirea și combaterea violenței;

Bugetul acordat pentru acest apel de propuneri variază între 50 mii și 215 mii USD.

Prin acest apel de propunere, UN Women prin intermediul proiectului EVA intenționează să semneze acorduri de proiect (PA) cu organizații ale societății civile (organizații neguvernamentale, organizații comunitare și academice) din Moldova să acționeze ca părți responsabile pentru inițiativele care vor contribui la îndeplinirea din următoarele rezultate:

Rezultat 1. Creșterea capacităților și cunoștințelor cu privire la drepturile femeilor ale OSC-urilor locale, care pledează pentru drepturile femeilor (WHR), egalitatea de gen și emanciparea femeilor (GEWE).

Rezultat 2. Creșterea gradului de conștientizare și educare continuă a publicului din regiunile selectate în cultura egalității de gen și abilitarea femeilor în procesele de luare a deciziilor locale.

Rezultat 3. Consolidarea cunoștințelor și abilităților, inclusiv în utilizarea standardelor și instrumentelor, a răspunsului echipelor multidisciplinare existente la vizarea femeilor și a copiilor, victime ale violenței bazate pe sex, inclusiv violență sexuală, în diferite etape ale ciclului de violență în contextul localităților țintă.

Rezultat 4. Împuterniciți supraviețuitorilor violenței domestice să ajungă la activități generatoare de venituri și angajare.

Rezultat 5. Creșterea capacităților și cunoștințelor cu privire la drepturile femeilor ale OSC-urilor locale care pledează pentru toleranța zero la violența în familie.

Pentru mai multe detalii accesaţi următorul link. Termen limită de aplicare la program: 23 iulie 2020.

Sursa: sc.undp.md

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă profesia de farmacist într-un live împreună cu Zgîrcu Ion
Next Petrece o seară minunată ascultând un recital de poezie cu Nicolae Jelescu
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 1 =