Modul în care pandemia a schimbat industria IT-ului


IT

În acest moment, indiferent de unde locuim, pandemia ne schimbă viața de zi cu zi. Același lucru este valabil și pentru întreprinderile de IT, care au trebuit să se adapteze din mers. În acest proces, o mare parte din economia globală s-a oprit.

Singurul lucru care pare sigur este că industria IT este profund schimbată de criză. Pandemia forțează o regândire globală a ceea ce va fi necesar pentru a satisface nevoile tehnologice pe măsură ce avansăm. Având în vedere acest lucru, vă prezentăm 5 moduri în care Coronavirusul schimbă domeniul IT-ului:

Testarea stresului a devenit o rutină

De mult timp, profesioniștii IT și furnizorii de servicii IT s-au asigurat că efectuează periodic teste de stres ale sistemelor de afaceri considerate critice pentru operațiunile zilnice. Totuși, majoritatea sistemelor VPN și a soluțiilor de acces la distanță nu au făcut niciodată parte din aceste teste. Nu au fost utilizate de o parte suficient de mare a forței de muncă pentru a evalua testarea regulată. Astfel, modul în care furnizorii IT clasifică tehnologia drept „misiune critică”, este deja schimbat.

Aplicația de stocare „Cloud” a devenit mult mai „accesată”

„Cloud” este cel mai inteligent mod prin care companiile de afaceri pot câștiga flexibilitatea necesară pentru a face față oricărei eventualități. De asemenea, și pentru a reduce cheltuielile de funcționare ale tehnologiei în viitor. 

Companiile încep să plătească pentru redundanță

Tot felul de întreprinderi sunt dispuse să plătească pentru tipul de concedieri care erau rezervate întreprinderilor. Acest lucru ar trebui să alimenteze o „evoluție” în sectorul IT pentru companiile care dezvoltă tehnologii de rețea, ducând prețul la un nivel în care chiar și întreprinderile mici își pot permite să adopte redundanță.

Flexibilitatea devine standardizată

La finalul pandemiei, mai multe companii se vor grăbi să adopte soluții IT standardizate pentru a sprijini inițiative tehnologice flexibile. În loc să își cheltuiască bugetele IT pe dispozitivele deținute de companie, vor începe să le cheltuiască pe o infrastructură de gestionare. În cele din urmă, ar putea aduce adevăratul sfârșit al erei PC pe care experții l-au prognozat de ceva timp.

„Explozia” tehnologiei

Întreprinderile încep să adopte automatizarea oriunde este posibil în prezent și vor continua să investească în astfel de tehnologii în viitor. Acest lucru este practicat, deoarece este cel mai sigur mod de a minimiza viitoarele întreruperi ale afacerilor, precum și cele din prezent. 

Pe măsură ce avansăm, este esențial pentru toți membrii comunității IT să lucreze împreună cu companiile pe care le susțin pentru a elabora planuri și strategii.

Astfel, echipa Youth.md vă recomandă să aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi, pentru a putea face față împreună acestei situații excepționale.

Pentu a afla mai multe informații, urmăriți-ne pe rețelele noastre de socializare (Facebook, Instagram și Telegram)!

Reporter: Caldari Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // ANRE anajează șef secție tarife și analize
Next Acumen Academy te invită să parcurgi un curs online despre antreprenoriat social
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − three =