Află cum s-a creat prima revistă studențească din Moldova

Revistă, Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți,

Anii studenției sunt cei mai de preț, cei mai vii, sunt anii care nimeni și niciodată îi va uita vreodată. Tocmai din acest motiv studenții de la Bălți au decis să înveșnicească aceste clipe în paginile unei reviste.

Ideea de a crea o revistă sută la sută studențească a venit din partea Președintelui Autoguvernării Studențești, Victor Grigor.

Procesul de creare a revistei a pornit imediat și într-un timp foarte scurt am reușit să ajungem de la un simplu concept până la machetare și tipărire. Mereu am ținut cont de ideea că o revistă de succes trebuie să fie gândită ca o afacere. De aceea este extrem de importantă echilibrarea conținutului, a rubricilor și a imaginilor, care sunt elemente ce fac atractiv un astfel de produs. Pentru prima dată am simțit cum funcționează o redacție. Am format echipa de reporteri, am delegat persoane responsabile pentru anumite rubrici și am început planificarea. După câteva săptămâni am reușit să adunăm toate materialele, am redactat articole și am creat designul acestei reviste. Efortul este vizibil prin ceea ce am reușit să creăm. A fost destul de greu, dar în același timp foarte interesant și captivant.

La momentul de față, revista „Viața Studențească” realizează bilanțul succeselor, activităților și proiectelor de talie națională și internațională în care studenții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți se implică cu sârguință. Este unica revistă studențească creată de studenți și pentru studenți din Republica Moldova, care tratează în special realizările studențești și viața din campusul universitar al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Actualmente, au reușit să publice 5 numere de reviste, care apar lunar și numără aproximativ 36-40 de pagini. În cadrul redacției activează 7 membri, ce reunesc studenți de la Facultatea de Litere, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Facultatea de Științe Reale, Ecologice și ale Mediului în fruntea căreia se află doi redactori-șefi, studente de la Facultatea de Litere – Iana Doțiuc și Natalia Istrati. Sunt o echipă activă, creativă care generează permanent idei noi de rubrici și conținuturi care apar în revistă.

Conținutul este unul variat, începând cu evenimente locale și inițiative ale studenților până la proiecte de talie internațională, literatură, artă și frumos. Revista conține o gamă variată de rubrici, precum Cititul nu îngrașă, Strada de C’Arte, Gânduri printre rânduri, Poezia generației Z, Lifestyle, Psihologul recomandă, Joburi și oportunități de voluntariat. Articolele sunt atât în limba de stat cât și în limbile de circulație internațională, ca engleza, germana, franceza și rusa, ceea ce permite accesul liber a tuturor persoanelor la lectura acestei reviste.

Dacă dorești să fii la curent cu ultimile noutăți care ar interesa un student, îi poți găsi pe pagina de socializare Facebook: Revista „Viața Sudențească” USARB și Instagram: viatastudenteasca.

Echipa revistei te invită la o lectură frumoasă și vin cu mesaj către studenți și cititorii. „Nu renunța la vise, acceptă provocările vieții. Debutul este mereu greu, dar niciodată să nu-ți fie frică de eșec.”

Autori: Iana DOȚIUC şi Natalia Istrati – redactori şefi ai revistei „Viața Studențească”

Responsabilitatea pentru ideile și opiniile exprimate în articolele publicate în paginile Revistei „Viața Studențească” aparține exclusiv autorilor lor. Textele și imaginile publicate în paginile revistei nu pot fi reproduse și nici distribuite fără acordul redacției.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre managementul inovațional al UE, la Școala de Iarnă Jean Monnet
Next JOB// Echipa INGENIUM este în căutarea unui educator
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =