Lucruri de știut înainte de a merge la universitate


lucruri de știut pentru universitate

O mare parte a elevilor, după finisarea liceului pleacă la universitate, pentru o experiență nouă și parțial independentă. Cu toate că mergi spre ceva nou și necunoscut încă, în articolul de mai jos îți vom oferi câteva recomandări pentru a te acomda mai ușor în această nouă încercare!

Menajează-ți bugetul

Fiecare student trebuie să aibă mare grijă pe ce își cheltuie banii, pentru a-i ajunge bani pentru a-și îndeplini toate necesitățile. Cu siguranță un plan financiar ar fi binevenit pentru a-ți calcula cheltuielile. Nu uita și să îți faci și anumite economii, în cazuri în care se poate întâmpla ceva. 

Principalele aspecte și tendințe ale Bugetului Public Național pentru 2018  | Budget Stories

Investește într-un calculator bun

Calculatorul este un atribut absolut esențial în timpul studiilor universitare. Fie că îl folosești pentru a-ți face notițe, a scrie eseuri, pentru cercetare în internet sau pentru a scrie emailuri. Un calculator bun își va face treaba cu succes. Astfel investirea într-un calculator bun, cu siguranță va da roade.

Best laptop for 2020 - Lovebylife

Implică-te 

Nu ezita să îți expui părerea în cadrul cursurilor și nu numai. La universitate este timpul perfect pentru a-ți face legături cu alte persoane, fie că sunt colegi sau profesori. Este foarte important să te evidențiezi și să te implici în  diverse discuții pentru a afla și a învăța cât mai multe.

Cele 4 nivele de implicare care decid daca vei reusi sau nu - Campuscluj.ro

Organizează-ți timpul

Timpul este extrem de prețios. Cel mai eficient ar fi să îți împarți timpul pe activități pentru a le reuși pe toate și să nu lași totul pe ultima noapte. În cazul în care ai ore libere, nu irosi acest timp, din contra, folosește-l la maxim. Cu cât mai bine îți organizezi timpul, cu atât ai mai mult timp și pentru tine.

Tehnici pentru managementul timpului

Învață câteva sarcini esențiale

Începerea studiilor universitare este deseori echivalată cu începutul vieții independente de adult. Astfel, toate treburile casnice revin pe seama ta. Nu ezita să înveți și să practici gătitul sau spălatul rufelor. De aceste sarcini nu poți evada și e mai bine să le achiziționezi cât timp poți întreba părinții și să te simți mai sigur pe tine când vei pleca.

APSCF angajează Expert/Consultant în Planificare Strategică – APSCF

Savurează din plin timpul

Cu toate că trebuie să depui mult efort în învățat, nu uita să îți oferi timp și pentru odihnă și activități memorabile. Anii de studenție sunt unii dintre cei mai frumoși. Astfel nu uita să combini pe lângă orele de studiu și activități împreună cu prietenii sau descoperă locuri frumoase în regiunea în care te afli. Profită din plin de această experiență!

Arhive eseu despre timp — Alexandra Mihalache

Nu ezitați să accesați alte articole marca Youth.md pentru mai multe informații utile și interesante și nu uitați să vă împărtășiți ideile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter: Lazari Delia
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // HelpAge International angajează asistent(ă) finanțe și administrare
Next Investment School: Singura școală de investiții gratuită pentru tineri
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − one =