Lectura – un obicei dispărut sau încă actual în societatea prezentului?


lectura

Auzim de pretutindeni: ,,Cărţile conțin adevăruri pure, a căror termen de valabilitate nu expiră”; „Cărțile sunt concentrații de înțelepciune”. Totuși, lectura devine tot mai puțin și mai puțin actuală în rândul tinerilor, motivele fiind cunoscute tuturor.

Cu toate acestea, mai există tineri pasionați de cărţi, tineri care nu doar citesc, dar care prin activitatea lor doresc să readucă la viață acest frumos obicei. Îndemnurile lor sunt demne de atenția tuturor celor care spun că nu au timp de citit sau cărora li se pare plictisitor această activitate.

Un prim sfat ar fi să utilizați la maxim timpul liber. Orice clipă care o dedicați, de altfel, unor lucruri inutile, o puteți îndrepta pentru a lectura. Puteți descărca diferite aplicații mobile care vă oferă posibilitatea de a citi orice titlu care v-ar interesa. În cazul în care o astfel de alternativă nu vă convine, există o altă: permanenta prezență a unei cărți. În așa mod, veți fi cumva convins de conștiință că ar fi cazul sa nu pierdeți în zadar clipa liberă.

O altă strategie de promovare și încurajare a lecturii este împărtășirea celor citite cu o persoana apropiată, preferabil care ar citi la rândul său aceeași lucrare. Astfel, veți fi entuziasmați să povestiți impresiile create și părerile referitor la anumite evenimente din carte. Prin compararea ideilor veți avea o mai largă perspectiva și înțelegere asupra celor citite.

Căutați genul care vă pasionează cu adevărat, nu vă dați bătut după câteva încercări eșuate. Cărțile au mult mai multe laturi decât ați fi înclinați să credeți și odată ce vă veți găsi adevărată pasiune pentru cărți, nu va veți mai putea opri. Nici nu va trebui.

Nu uitați, cărțile nu sunt niciodată o alegere greșită și doar împreună facem ca acest obicei sa rămână viu și activ în societatea noastră.

Citeşte despre mai multe sfaturi, articole de dezbatere şi idei în categoria BIBLIOTECA!

Reporter: Butnaru Sabina

Previous Dansul şi muzica. Influența lor asupra vieții de zi cu zi.
Next Nu te lasă influențat! Vino la training și învață cum să o faci eficient!
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *