Dansul şi muzica. Influența lor asupra vieții de zi cu zi.


dansul

În era noastră, când suntem înconjurați de fel de fel de sunete, muzica şi dansul au devenit indispensabili supraviețuirii, în special generației moderne.

Nu rar, e întâlnit și fenomenul mișcărilor minore ale capului, mâinilor sau picioarelor, fapt ce demonstrează tendința ascultătorului de a dansa și a-și elibera emoțiile prin mișcări. Cu toate acestea, prea puțini o fac. De ce oare?

Avantajele dansului

Dansul este una dintre cele mai vechi forme de exprimare și de redare a ideilor. Se numără printre cele mai străvechi arte, dinamismul și exuberanța garantându-i dăinuirea. Dacă e să analizezi un pic, vei afla că tuturor popoarelor le e caracteristic un dans, care redă din plin originea și tipul acestuia. Dansul de astăzi, deși pare foarte departe de cel antic, are foarte mari tangențe, fiind reprezentat de ritm, mișcări de bază sau caracterul dansului. De aceea, practicarea dansului conduce la îmbunătățirea cunoștințelor despre diferite culturi și popoare.

Un alt avantaj demonstrat al dansului este și menținerea formei fizice bune. A dansa în ritm alert timp de 2 ore este echivalentul unor exerciții fizice dificile, executarea cărora nu întotdeauna este recomandată. Pe de altă parte, dansul nu doar menține forma corpului, o și îmbunătățește. Diferite tipuri de dans au același impact asupra corecției posturii, a menținerii mușchilor tonifiați, precum și îmbunătățirii circulației sangvine și a puterii de lucru a inimii. Așadar, este științific demonstrat că cei ce practică dansul pe parcursul vieții, trăiesc mai mult cu 5-10 ani decât cei ce duc un mod de viață sedentar. În așa mod, prin dans vă îmbunătăți nu doar forma fizică, dar și vă lungiți durata vieții.

Hormonul fericirii

Dansul reprezintă o plăcere extraordinară. Pe lângă toată beneficiile colaterale, ne face să ne simțim mai bine. Nu ai observat niciodată cum, după ce dansezi, te simți brusc altfel? Ei bine, aceasta se datorează excesului de hormoni ai fericirii  (endorfină) secretate în timpul activității. A reda prin mișcări cuvinte și sentimente, a umple muzica și a o resimți în adâncul propriu, precum și expulzarea ei prin dans acționează asupra creierului nostru asemeni bomboanelor în cazul copiilor. După ce ai dansat, chiar dacă eşti obosit fizic, vei avea bateriile interioare încărcate la maxim și întotdeauna gata de noi încercări.

Sfatul Youth.md pentru tine e să practici dansul în orice formă a lui pentru a-ţi menține sănătatea, a îmbunătăți cunoștințele și dispoziția!

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous De Dragobete iubeşte româneşte: Află mai multe despre sărbătoarea tinereţii şi a iubirii
Next Lectura – un obicei dispărut sau încă actual în societatea prezentului?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =