Învaţă să practici sport. O minte sănătoasă într-un corp sănătos!


sport

Izolarea socială, deși e o măsură necesară în condițiile actuale, nu este benefică pentru starea psihologică a unei persoane. Oricât de introvertit nu te-ai considera, a te izola complet pe o perioadă lungă de timp nu este cea mai bună alegere din punct de vederi spiritual. Totuși, pentru a ameliora efectul izolării asupra conștientului și subconștientului tău sunt recomandate diferite activități care să te țină ocupat. În acest sens una dintre cele mai populare alegeri este să faci sport.

Exercițiile fizice regulate oferă nu doar un plus de elasticitate și rezistență musculaturii tale, ci contribuie, de asemenea, la starea generală de bine. Demonstrat științific că jumătate de oră de sport diminuează semnificativ nivelul stresului și al anxietății, este recomandat, cu mici excepții, tuturor. 

Care sunt totuși beneficiile unor exerciții pe cât de simple pe atât de eficiente? Îți oferă o distragere de la monotonia spre care curg evenimentele zilnice. Ulterior, fluxul de energie care începe a-ți circula prin corp te îndeamnă la lucruri mărețe, care în contextele actuale s-ar defini printr-o motivație sporită (poate chiar să-ți faci și o temă)! Această energie se datorează eliminării unor hormoni responsabili pentru starea de bine a organismului și tot ei diminuează, cum a fost menționat și anterior, înclinarea spre depresie.  

O tehnică des utilizată în practicarea sportului este și controlarea respirației prin exerciții specifice. Combinate cu meditația, acestea reprezintă un final excepțional pentru sesiunea ta de sport. Spre sfârșit te vei simți mult mai bine și cu siguranță nu vei regreta experiența.

De ce nu? Încearcă și tu și împărtășește-ți impresiile cu Youth.md! Spune-ne și nouă pe facebook cum te-ai simțit după câteva exerciții și dacă ai fost motivat de acest articol! Nu uita, opinia ta contează și aduce conținutul la un alt nivel, mult mai aproape ție!

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sugestii de reporter: Top 5 filme pe care le poți privi în timpul carantinei!
Next Cum desenezi un COMICS? workshop online cu Octavian Curoșu
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply